Fegyházbüntetés várhat az édesanyját bántalmazó csolnoki férfira

Fegyházbüntetés várhat az édesanyját bántalmazó csolnoki férfira

Csolnok, Hírek, Kék hírek Comments Off 844

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal az előzetes letartóztatásban lévő csolnoki férfival szemben, aki az édesanyját bántalmazta még tavaly nyáron.

A férfi 2017 júliusában, a börtönből való szabadulását követően szülei csolnoki családi házába költözött. Az elkövetőnek folyamatosan konfliktusai voltak az édesanyjával, aki nem engedte meg a fiának azt, hogy a barátnője is odaköltözzön. Mindezek ellenére a vádlott 2017. október 4. napján a barátnője holmijait tartalmazó csomagokkal hazaérkezett, majd az étkezőbe ment. A széken ülő asszony a csomagokat látva ismételten kijelentette, hogy a barátnő nem költözhet hozzájuk.

A férfi ezen feldühödött, odaugrott a sértetthez, és a jobb lábával, lendületből, nagy erővel megrúgta a hasát. Az asszony a rúgás következtében ráesett az étkezőasztal melletti székre. Az elkövető próbálta megütni a földön fekvő édesanyját, de ezt az apja megakadályozta.

A sértettet másnap reggel a mentők kórházba szállították, ahol az asszony lépét eltávolították. Az elszenvedett lépsérülés a hasüregben történő heveny elvérzés lehetősége miatt közvetetten életveszélyes sérülésnek tekintendő, és szakszerű orvosi ellátás hiányában a sértett halála következhetett volna be.

A férfi az előélete alapján többszörös visszaesőnek minősül, ezért a főügyészség vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A bántalmazó büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top