18 évet kapott a hamutartós gyilkos

18 évet kapott a hamutartós gyilkos

Esztergom, Hírek Comments Off 947

Egy férfi két éve részegen hamutartóval fejbe vágta 88 éves esztergomi szállásadóját, akinél szívességből lakhatott az élettársával, majd megverte az öreg férfit, aki néhány percen belül életét veszítette.

A Győri Ítélőtábla jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélte a tettest B. Cs-t – értesült a bírói döntésről a kemma.hu

A közelmúltban jogerőssé vált az a bírói döntés, miszerint a 48 esztendős B. Cs-nek 18 esztendőt kell fegyházban töltenie gyilkosság miatt. A tettes és élettársa szívességi lakáshasználóként éltek a későbbi áldozat esztergomi otthonában. Többször is a nyugdíjas férfi pénzére szorultak, ennek ellenére megesett, hogy az ittasan agresszívvé váló B. Cs. nemcsak élettársát bántalmazta, de szállásadójukat is.

A gyilkosság napján az idős ember 88. születésnapját ünnepelték, és sok alkoholt fogyasztottak. Délután a két férfi szóváltásba keveredett, mert a sértett felrótta a vádlottnak, hogy pénzt vett ki a zsebéből. Később azt is mondta, hogy kirakja őket a lakásából.

Erre B. Cs. feldühödött, és magához vett egy üveg hamutartót, amivel hátulról fejbe ütötte az öreget, majd testszerte bántalmazta. A legyengült szervezetű úr hanyatt esett és vérezni kezdett; néhány perc múlva életét vesztette. A vádlott ezt követően lefeküdt aludni.

A Tatabányai Törvényszék B. Cs.-t – az időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt – 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése, míg az ügyész annak súlyosbítása érdekében jelentett be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla bírói tanácsa a vádlottal szemben kiszabott büntetés mértékét helybenhagyta. Indokolásuk szerint a törvényszék által rögzített tényállás megalapozott, abból okszerűen vonták le a következtetést, és a bűncselekmény minősítése is helytálló. Egyetértettek az elsőfokú bíróság azon okfejtésével, miszerint a vádlottat ölési szándék vezette.

Forrás: kemma.hu

Facebook hozzászólások
(C) 2017-2020 dorogimedence.hu - Dorogi hírek

Keresés

Írja be a keresendő kifejezést

Back to Top