Hírek

Emlékezzünk szeretteinkre biztonságban és nyugalomban!

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít a temetőkbe látogatók és a közlekedők biztonságára.

Vagyonbiztonsági tanácsok

Fontos, hogy a közelgő ünnepek alatt kiemelten figyeljen értékei védelmére, hiszen az emlékezés perceiben a bűnelkövetők ellophatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat, a lezáratlan kerékpárokat, a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyakat. A zsúfolt tömegközlekedési eszközökön értékeit tartsa testközelben, feltűnő ékszereit hagyja otthon! Otthonát elhagyva zárja be az ablakokat, ajtókat még akkor is, ha rövid időre megy el!

Baleset-megelőzési javaslataink

Ezekben a napokban a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, az olykor zsúfolt utakon a megszokottnál lassabb haladás miatt a járművezetők könnyebben elveszíthetik türelmüket. Tovább nehezítheti a közlekedést az, hogy a nappalok rövidebbé válnak, csökken a látótávolság, emellett a kisebb rutinnal rendelkező autósok is útnak indulnak, hogy felkeressék szeretteik sírját.

Előfordulhat, hogy nincs a gyalogosok számára kijelölt járda, így az úttesten kénytelenek megközelíteni a temetőket. Korlátozott látási körülmények esetén gyalogosként, kerékpárosként javasoljuk a fényvisszaverő eszköz használatát! A járművezetőket arra kérjük, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, legyenek fokozott figyelemmel az úttest mellett haladó, a buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra!

A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít az emlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzésére. A temetők környéki segítő jelenlétet csakúgy, mint az elmúlt években, idén is a polgárőrök közreműködésével biztosítják.

Vigyázzanak magukra, egymásra, és védjük közösen értekeinket azért, hogy a megemlékezés percei valóban nyugalomban teljenek.     

Amennyiben a fentiek ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válik vagy közlekedési baleset éri, hívja a 112-es hívószámot!

Borítókép, forrás: police.hu

Megosztás