Dorog

Dorogi diákolimpiai bajnokot ünnepeltek Abonyban

Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban rendezték meg az idei U15-ös szabadfogású diákolimpiai országos döntőjét október 26-án, szombaton, amelyen Skultéty Sándorra emlékeztek. A Dorogi AC-KIMBA négy birkózóval képviselte magát a versenyen, ahol Szilágyi Dominik diákolimpiai bajnok lett.

A résztvevő versenyzők általános iskolájuk színeit képviselték a diákolimpiai bajnokságon, azonban az MBSZ versenyrendszere az igazolt klubjukat jelenítteti meg az eredményekben.

A serdülőkorú versenyzők közül 132-en szálltak harcba a 11 diákolimpiai bajnoki címért. A Vasas Pécsi Szebasztián, Sumejko Kiril és Láng Vince révén három súlycsoportban is aranyérmet ünnepelhetett, míg egy-egy első helyezettje lett a házigazda Abonynak, a Dorognak, az ESMTK-nak, a Jászberénynek, a Ceglédnek, a Győrnek, a Kertvárosnak és a Nyársapátnak is.

A legnépesebb súlycsoportban a ceglédi Máté Miklós végzett az élen, miután öt mérkőzést sikerült megnyernie szombaton Abonyban. A fiatal versenyző a legtöbb összecsapását magabiztos birkózással hozta, a fináléban négypontos előnynél fektette kétvállra bócsai riválisát.

A 2024. évi U15-ös szabadfogású diákolimpiai bajnokok:
38 kg: Csontos Pál (Nyársapáti VSE)
41 kg: Pécsi Szebasztián (Vasas SC)
44 kg: Scheiling Lőrinc (Kertvárosi SE)
48 kg: Kajdi Kornél (Győri AC)
52 kg: Sumejko Kiril (Vasas SC)
57 kg: Máté Miklós (Ceglédi VSE-KIMBA)
62 kg: Láng Vince (Vasas SC)
68 kg: Tugyi Zétény (Jászberényi BC)
75 kg: Antaly Sándor (ESMTK-KIMBA)
85 kg: Szilágyi Dominik (Dorogi AC-KIMBA)
+ 85 kg: Kemenczés Áron (Abonyi BC-KIMBA)

A 2024. évi U15-ös szabadfogású diákolimpiai bajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Asztalos Bálint (elnök), Kajtán Olivér, Major Sándor, Szarka Imre, Szilágyi György, Sipos Zsolt, Seregi Balázs, Szenczi Richárd, Garami Erik, Nagy Máté. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Iváncsics Babita, Bíró Roland.

Fotók, forrás: birkozoszov.hu / dorogiac.hu

Megosztás