Dorog

Dorogon és Tokodon árult marihuánát

Nem jogerősen két és fél év börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki Dorogon és Tokodon árult marihuánát.

A vádirat szerint az elkövető 2023. februárját megelőző legalább egy évben rendszeresen vásárolt nagyobb tételben marihuánát, amelyet a dorogi lakásán értékesítés céljából tárolt. A nyomozó hatóság 2023. február 15-én a lakásban a csekély mennyiség felső határát meghaladó mennyiségű marihuanát foglalt le. A férfi haszonnal értékesítette tovább a kábítószert további négy személynek, ezzel összesen 720.000 Ft jövedelemre tett szert.

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 720.000 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélte, valamint a lefoglalt kábítószert és elkövetési eszközöket elkobozta, továbbá kötelezte az egymillió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére, a szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mértékének emelése érdekében, a vádlott és védő enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség