Dorog

Nem sikerült otthon tartani a három pontot a Dorognak

A Dorogi FC felnőtt csapata a Veszprém csapatát fogadta az NB III Északnyugati csoportjának 12. fordulójában a Buzánszky Jenő Stadionban, október 20-án, vasárnap.

A találkozó első játékrészében a dorogiak sorra alakították ki a lehetőségeket, előbb Szerencsi lőtt ziccerből mellé, majd Barna fejesét ütötte nagy bravúrral szögletre Kemenes. Rövid időn belül még egy Barna lehetőség, majd egy zúgó Forgó kapufa következett. A második félidőben egy eladott labdát követően Szerencsi előtt volt újabb lehetőség, a dorogi középpályás azonban ziccerben a lövés helyett a még nagyobb helyzetet kereste, a bepasszolt labdája után nem lett befejezése az akciónak. A vendégek egy 10 méterrel előrébbről, mozgó labdából elvégzett szabadrúgás után kaptak egy újabb szabadrúgást 18 méterre a dorogiak kapujától, amelynek végén egy megpattanó labda a hálójukban kötött ki. A mérkőzés hajrájában a hazai szurkolóknál is elszakadt a cérna, mert egy szabályosnak tűnő gólt vont vissza a játékvezető, így maradt az egy gólos vendég siker.

Labdarúgó NB III Északnyugati csoport, 12. forduló
2024. október 20. vasárnap 13:00
Dorogi FC – VSC Veszprém 0-1 (0-0)
Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion. Vezette: Szigetvári (Baghy, Gergely)
Dorogi FC: Bencze – Forgó, Kovács (Sidó, 22.), Szűcs, Bokán (Vígh, 59.), Hajdi, Hospodár, Szerencsi (Balla, 75.), Gula, Barna (Ferkó, 59.), Lénárth
Vezetőedző: Bekő Balázs

Bekő Balázs: Az első félidőben többször is megszerezhettük volna a vezetést, sőt a második játékrészt is ziccert elkezdtük. Sok lehetőségünk volt, de egyiket se tudtuk értékesíteni. Tipikus egy gólos meccs volt és egy megpattanó szabadrúgásból a Veszprém megszerezte a győzelmet. Ami a szezon elején rendre a mi javunkra fordította a meccseket az most nem nekünk kedvez, ami akkor bement az most kipattan. Mindezért mi vagyunk a hibásak ugyanis meg többet kell tenni azért, hogy ezek a helyzetek megforduljanak. Nincs mese a következő fordulókban vissza kell térni arra az útra, amin a nyáron elindultunk.

A Dorogi FC a 12. forduló után 4 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség után 16 ponttal a 10. helyen áll. A következő mérkőzést a dorogiak október 26-án, szombaton 16 órakor Szombathelyen játsszák.

Forrás: Dorogi FC / Dorog Város Önkormányzata
Borítókép: Dorogi FC