Hírek

Pályázati információs nap helyszíne volt a dorogi művelődési ház

A vármegyei önkormányzat a 2024. október 1-jén megnyílt TOP_PLUSZ-3.1.3-23 „Helyi Humán Fejlesztések” pályázati felhívást népszerűsítő információs napot tartott a területileg érintett önkormányzatok részére Dorogon, október 17-én, csütörtökön.

A „Helyi Humán fejlesztések” pályázatban a hátrányos helyzetű célcsoportokat (romák és mélyszegénységben élők, gyermekek, nők, idősek, fogyatékkal élők) segítő, támogató tevékenységek valósíthatók meg többek között a szociális, egészségügyi, kulturális és egyéb közszolgáltatásokat érintő területeken. Így szemléletformáló, a hátrányos helyzetű célcsoportokkal szembeni érzékenységet erősítő illetve az egyéni kompetenciákat is támogató rendezvények, képzések és közösségi programok szervezhetők.

A TOP_PLUSZ programot, mint a területi szereplő a vármegyei önkormányzat készítette elő, tervezte meg és aktívan vesz részt annak végrehajtásában, nyomon követésében. E mostani pályázati felhívás alapján elvárás, hogy csak olyan tevékenységekre nyújtható be támogatási kérelem, amelyek a vármegyei Szolgáltatási Út Térképhez (SZÚT) és Vármegyei esélyteremtő Paktumhoz (VEP) illeszkednek.

A Vármegyei Önkormányzat a TOP_PLUSZ-3.1.3-23-KO2-2024-00002 azonosítószámú projekt keretében a SZÚT és VEP dokumentumokat felülvizsgálta, így a pályázók már a korábbihoz képest egy szélesebb tevékenységi körre nyújthatják be pályázataikat. A fenti felhívásra a pályázatokat 2024. november 29-ig lehet benyújtani.

Az információs napon a résztvevő polgármestereknek Hummel Rudolf a vármegyei önkormányzat főosztályvezetője ismertette a pályázati felhívás részleteit és az értékelés folyamatát, majd a felülvizsgált SZÚT és VEP dokumentumokat Farkas Erika pályázati és fejlesztési tanácsadó mutatta be. Az eseményen ezen túl még több előadás is elhangzott. Dr. Tittmann János, Dorog polgármestere mutatta be a város kapcsolódó, megvalósított és tervezett ESZA fejlesztéseit. A Vármegyei Rendőrkapitányság és a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is előadást tartott.

Az október 17-én megtartott eseményen részt vett és köszöntőt mondott Borsó Tibor, valamint Romanek Etelka a vármegyei közgyűlés alelnökei, dr. Titmann János a házigazda Dorog város polgármestere, továbbá a dorogi és esztergomi kistérség polgármesterei és képviselői.

A felülvizsgált SZÚT-ot és a VEP-et, továbbá a kapcsolódó TOP_PLUSZ-3.1.3-23 felhívást népszerűsítő eseménysorozat ezzel nem ér véget, a következő időpontokban és helyszíneken tartanak még információs napot:

  • 2024.10.30 szerda 10.00 óra Komárom, Városháza
  • 2024.11.13. szerda 10.00 óra, Oroszlány, Városháza

A kapcsolódó pályázati felhívás itt érhető el.

A pályázat során elvárás, hogy a betervezett tevékenységeknek illeszkedni kell a vármegyei Szolgáltatási Út Térképhez és Vármegyei Esélyteremtő Paktumhoz. E két dokumentumot felülvizsgálták a közelmúltban.

A felülvizsgált SZÚT és VEP itt elérhető:

http://www.kemoh.hu/index.php?fmp=4&masoldal=1&oldal=statikusoldalak/soldal649.inc

http://www.kemoh.hu/index.php?fmp=4&masoldal=1&oldal=statikusoldalak/soldal661.inc

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

Megosztás