Dorog

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatásukat a helyi dílereknek

További három hónappal meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatásukat azoknak a férfiaknak, akik Esztergomban és Dorogon kábítószert értékesítettek.

Az indítvány szerint az esztergom-kertvárosi férfi 2023 novemberétől lakóhelyén heti rendszerességgel adott el kábítószert a dorogi férfinek, valamint négy másik fogyasztónak. A dorogi férfi az így megvásárolt kábítószert tovább értékesítette Dorogon. Ő kilenc férfi részére adott el rendszeresen kábítószert.

A nyomozó hatóság az esztergom-kertvárosi férfi garázsában, egy fagyasztóból, míg a dorogi férfi lakásából és gépkocsijából foglalt le kábítószert. Mindkét férfi volt már korábban büntetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt.

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfi letartóztatását 2024. április 24-én egy hónapra elrendelte, majd további két alkalommal meghosszabbította.

Az ügyészség indítványában a letartóztatás 2025. január 24-ig történő hosszabbítását kezdeményezte a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében és a bűnismétlés veszélye miatt. Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság ülést fog tartani, azon az elkövetőket meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék