Dorog

Alakuló ülést tartottak Dorogon

Október 14-én, hétfőn délután megtartotta az újonnan választott Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete, illetve a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete az alakuló ülését.

A dorogi művelődési ház színháztermében tartott eseményen dr. Tittmann János vetített képes előadás keretében mutatta be a szép számú résztvevőknek az elmúlt 30 év legkiemelkedőbb fejlesztéseit, majd a polgármester és a képviselők eskütétele következett. Az eseményt a márványteremben koccintással zárták.

Megválasztott polgármester: dr. Tittmann János.

Megválasztott képviselők: Kovács Tamás, Magyar Péter, Czomba Zoltán, Jászberényi Károly, Szegvári József, Deák Ferenc, Nunkovics Tibor, Schiszler Krisztina.                          

Települési kompenzációs listáról képviselő-testületbe jutottak: Éberhardt György (CFVE), Koncz Árpád (Mi Hazánk), Nagy Attila (Fidesz-KDNP).

A Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat a rendezvény után a művelődési ház konferenciatermében tartotta meg alakuló ülését. Ahol egyben elnököt és alelnököt is választottak. Az önkormányzat elnöke Riss József, míg alelnöke Szászvári Gabriella lett. Az ülést Sasvári Katalin vezette.

A dorogi német nemzetiség képviselői: Riss József, Kolonics Péterné, Csáthyné Hengán Ágnes, Szászvári Gabriella, Sasvári Katalin.