Csolnok

Hamis feljelentés révén akart új telefonhoz jutni

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a nővel szemben, aki a dorogi rendőrségen valótlanul állította, hogy a tulajdonát képző mobiltelefonját ellopták.

A vádirat szerint az elkövető nő részletre vásárolt egy mobiltelefont. Mivel ő és élettársa pénzzavarba került, a telefont átadták ismerősüknek, hogy adja el jó áron, a kapott pénzt pedig adja át nekik.  A nő a távközlési cég ügyintézőjétől azt az információt kapta, hogyha a telefonja elveszett, és azt bejelenti a rendőrségen, egyszeri összeg befizetése után kap egy új telefont.

A nő ezért 2024. július 8-án személyesen tett feljelentést a Dorogi Rendőrkapitányságon, és valótlanul állította, hogy a tulajdonát képező, 150.920 Ft értékű mobiltelefont egy ismeretlen személy 2024. július 7. napján este, Esztergom-Kertvárosban tartott összejövetel alkalmával tőle ellopta. A feljelentést a Dorogi Rendőrkapitányság megküldte az Esztergomi Rendőrkapitányság részére, amely nyomozást rendelt el. Az eljárás során a feljelentő tanúkénti kihallgatása során elismerte, hogy a feljelentésében előadott bűncselekmény nem valósult meg. A lopás vétsége miatt indult eljárást ezért a rendőrség megszűntette.

A hatóság félrevezetése vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetlen nővel szemben az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség