Dorog

Kutyás bemutatót tartottak a rendőrök a dorogi diákoknak

Az állatvédelmi témahét keretén belül a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Szolgálati Alosztályának egyenruhásai múlt hétfőn a dorogi Eötvös József Általános Iskolában jártak, ahol kutyás bemutatót tartottak a gyerekeknek.

A tanulók emellett a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársának előadását is meghallgathatták felelős állattartásról, az állatokat érintő bűncselekményekről, állatkínzás és az erőszakos cselekedetek összefüggéseiről.

A témahét keretén belül a legkisebbeket is megszólítottuk. Király Alexandra r. törzsőrmester az almásfüzitői Sün Balázs Óvodában tartott kutyás bemutatót a piciknek, aminek nagy sikere volt a gyerekek körében.

Szombaton a Komárom-Esztergom Megye Ifjúságáért Egyesülettel közösen a Bűnmegelőzési Alosztály a Máltai Szeretetszolgálat Tatabányai Csoportjának 6-os telepen lévő telephelyén állatvédelemmel kapcsolatos kitelepülésen vett részt, ahol a jelenlévők vetélkedőkön keresztül kaphattak információkat az állattartás szabályaival kapcsolatban. A szervezők Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány támogatásával féreghajtó tablettákat adtak a kutyával érkezőknek.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság