Hírek

Pályázati forrásból korszerűsítették a mogyorósbányai Apartman Vendégházat

Babocsai Lívia a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-7-21) keretében vállalkozásának fejlesztése, szolgáltatása színvonalának növelése érdekében nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált. A pályázat keretében konyhai gépek és szórakoztató eszközök beszerzését valósították meg.

A vendégház Mogyorósbányán, Komárom-Esztergom vármegyében, a Gerecse szívében található. Az erdő szélén, festői környezetben elterülő falu tökéletesen alkalmas a pihenésre vágyó, családdal érkező társaságok számára. A közelben számtalan érdekes és szórakoztató programra van lehetőség. Többek között az évente megrendezésre kerülő Eper fesztivál Tahitótfaluban, vagy akár a nagy hagyományokkal rendelkező Visegrádi Palotajátékok. Az aktív pihenés kedvelőinek élménydús kirándulási lehetőségeket biztosítanak a faluból induló túraösvények. Mogyorósbánya központi elhelyezkedésének köszönhetően a közvetlen szomszédságában fekszik Esztergom, mely egyszerű megközelíthetősége miatt kedvelt kirándulópontja vendégházunkban megszálló vendégeknek. Lenyűgöző természeti adottságokkal, minden várakozást felülmúló felszereltséggel és sokszínű programlehetőségekkel várnak mindenkit, aki szereti a nyugalmat, az aktív és passzív kikapcsolódás lehetőségét. Szívesen hódítja a meg az Öreg-kő szikláit, elszántan kémleli a csillagokat, rendszeresen két kerékre pattan. Jelen beruházás eredményeként mindez megtehető a legkiemelkedőbb infrastrukturális lehetőségek között.

Konyhai gépek és szórakoztató eszközök beszerzését valósították meg, amely a vállalkozás működésének költséghatékonyságát, ismertségét, kapacitásbővítését eredményezheti. A beruházás révén a kényelemérzetet szerették volna növelni a vendégházban, illetve a vendégek eddig tapasztalt extra kéréseinek megfelelően, minden olyan eszközt beszerezni, melyre szükség lehet egy tökéletes kikapcsolódáshoz. Ennek megfelelően a következő eszközök kerültek beszerzésre: bútorok (egyedi tervezésű és kivitelezésű étkező garnitúra, sarok étkező garnitúra, ágy, szekrény, éjjeli szekrény, mosdószekrény, polc, tükör, melyek jellemzően a térség mással nem összekeverhető vonásait viselik magukon). A szabadidő aktív eltöltéséhez 4 db kerékpár került beszerzésre, ügyelve a terhelhetőségre, a terepviszonyokra. Továbbá kényelmi szempontokat kielégítő, az önellátást is elősegítő konyhai berendezések, valamint egy lombszívó.

A projekt azonosító száma: 3416177571 

A szerződött támogatás összege: 4 997 794

A támogatás mértéke (%-ban): 60%

A projekt címe: A Babocsai Vendégház eszközfejlesztése

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.09.12.

Megosztás