Dorog

Idén is népszerű volt a Bringás Fiesta

A Dorogi Kerékpáros Egyesület idén is megszervezte a Bringás Fiesta elnevezésű rendezvényét, melynek keretében közel kétszázan kerékpároztak együtt Dorogon.

A meghirdetettek szerint a délelőtt folyamán egyénileg vagy családi, baráti társaságokkal lehetett teljesíteni egy városi bringakört, amely során QR-kódokat kellett keresni és a helyes válaszokat beküldeni. A résztvevők oklevelet és kisebb ajándékot kaptak.

Délután megtelt a Dorogi József Attila Művelődési Ház előtti tér. A HEGE Show tagjai látványos bringás bemutatót tartottak, majd utána néhány trükköt is megmutattak az érdeklődőknek. A bemutatót megtekintette Erős Gábor, térségünk országgyűlési képviselője is, aki szintén lenyűgözve figyelte a kerékpáros show-t.

A felvonulás előtt dr. Tittmann János polgármester ünnepi beszédet tartott, majd átadta az egyesület vezetőjének, Farda Zsuzsának a „100 éves kapu” makettjét elismerése jeléül. Végül útjára indította a kivilágott bringásokat a közös kerékpározásra.

A délutáni felvonuláson közel kétszázan vettek részt, akiket az sem riasztott el, hogy közben elkezdett szemerkélni az eső. A polgárőrök és rendőrök segítségével biztosított útvonalon mindenki a KRESZ szabályait betartva közlekedett és remek látványt nyújtottak az erre az alkalomra kivilágított kétkerekűek és a bringások is.

A résztvevők 19 óra körül érkeztek vissza az Otthon térre, ahol fényfestés, meleg tea és zsíroskenyér várta a tekerésben elfáradt csapatot. Az est zárásaként került sor az izgalmas és értékes nyereményeket tartalmazó tombolahúzásra is.

Fotók, forrás: dorog.hu

Megosztás