Hírek

Programokkal készültek az időseknek a rendőrök

Tartalmas programokkal készült a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság az idősek hónapja első napjaira.

Nem volt nehéz bevonni a kortárs segítő programba azokat a 65 év felettieket, akik nem csak a hasznos információkért érkeztek a tatabányai Puskin Művelődési Házba. Kisbér, Környe, Kesztölc, Oroszlány, Epöl és Tatabánya- Alsógalla, valamint Sárberek képviseltette magát a bűnmegelőzési programon. A kiberbiztonság kérdése, az online csalások mindenkit érdekeltek, sőt, az idősek saját praktikákkal is szolgáltak a rendőr kollégáknak. Kiderült, hogy gyakran megbeszélik a velük történt eseteket és azt is, hogyan tudják elkerülni az áldozattá válást.

Az állatvédelem kérdése nem csak az időseket érinti, az itt elhangzott információkat a résztvevők a fiatalabb családtagjaikkal is megosztják. A program célja volt egyébként a különböző korosztályok összekapcsolása is, így a fiatalok bűnmegelőzési plakátpályázatának eredménye a rendezvény résztvevőinek szavazataival vált véglegessé.

Az idősek pedig egy korábbi vetélkedő tapasztalatait és az ott elhangzott információkat felhasználva dalokat írtak, majd adtak elő a kiberbűnözés témakörében. A kiberbűnözés témában írt és előadott dalok közül a 8 versenyszám közül az Oroszlányi Örökifjak Nyugdíjas klub, illetve a Sárberki nyugdíjas klub tagjainak előadását emelte ki a zsűri.

A plakátpályázaton az első helyezést Reskó Vanessza és Papp Henrietta Krisztina alkotása (Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium) érte el, a második helyen Götz Nikolett (TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium) végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Gimondon Anna (TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium) állhatott fel.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság