Esztergom

Ütötte-verte a kórházi dolgozókat a dühös férfi

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki kórházi dolgozókat bántalmazott, illetve kórházi berendezést rongált meg Esztergomban.

Az indítvány szerint a 24 éves férfi 2024. április 6-án este az esztergomi kórház intenzív osztályára szándékozott bemenni. Mivel őt oda nem engedték be, dühében a folyósón lévő tárgyakat kezdte el rongálni, az ajtót rángatta, ütötte, egy szekrényt felborított, egy cserepes virágot feldöntött, két széket kidobott az ablakon, valamint egy másik széket és egy radiátort is megrongált. A rongálással okozott kár 343.540 Ft.

Az őrjöngő férfi dühe ezután a kórházi személyzet ellen fordult. Egy ápolót és egy betegszállítót lerúgott a lépcsőn, majd őket tovább bántalmazta. Ekkor egy orvos sietett kollégái segítségére, de az elkövető őt és az időközben a helyszínre érkező biztonsági őrt is többször ököllel arcon ütötte. A biztonsági őr közben gázsprayvel lefújta a gyanúsítottat. A férfi tombolásának az Esztergomi Rendőrkapitányság egyenruhásai vetettek véget. Ellenállását sokkoló, testi kényszer és bilincs alkalmazásával tudták megtörni.

A beteghordó a bántalmazás miatt eszméletét vesztette A bántalmazott személyek közül ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek.

A súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség újabb indítványt tett a férfi letartóztatásának meghosszabbítására. Az ügyészség indítványa szerint a letartóztatás a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükséges.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2024. április 9-én rendelte el, legutóbb annak határidejét 2024. október 9-ig meghosszabbította. Az ügyészség újabb indítványára a bíróság a férfit ülésen meghallgatta, azt követően a letartóztatást 2025. január 9-ig meghosszabbította. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / police.hu
Fotók: police.hu