Hírek

Tokodon is köszöntötték az időseket

Október 1-jén az idősek világnapja alkalmából Tokod Nagyközség Önkormányzata a sportcsarnokban köszöntötte a település szépkorú lakosait.

Az ünnepségen Bánhidi László polgármester üdvözölte a meghívottakat. Említette, hogy mindennapi munkánkhoz az elődök életéből, példáiból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot. Éppen ezért kiemelt feladatként tekint az önkormányzat arra, hogy biztosítsák az idős korhoz méltó életet a nagyközségben és hogy segítsék a szépkorúakat a mindennapokban.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője szerint az a dolgunk, hogy kérdezzünk tőlük, meghallgassuk és megfogadjuk a nyugdíjasok javaslatait, tanácsait. Köszönetet mondott Bánhidi Lászlónak, az önkormányzatnak, a rendezvény lebonyolításában résztvevőknek, óvodapedagógusoknak és a Kék Nefelejcs Nótakörnek, hogy színvonalas módon ünnepelhették az időseket.

A köszöntők után a Dr. Egervári László Vöröskereszt Tokodi Alapszervezetének elnöke, Faragó Ferencné mondott ünnepi beszédet, melyben hangsúlyozta: a mai fiatalabb generációknak el kell gondolkodniuk azon, hogy hová vezet a mai rohanó világ? Milyen hatásai lesznek a felgyorsult életnek a mi időskorunkra, gyermekeink, unokáink fiatalkorára? Éppen ezért javasolja, hogy tanuljunk a szépkorúak tapasztalataiból, becsüljük meg az általuk létrehozott értékeket, örökítsünk tovább minden szépet és jót, amit tőlük kaptunk.

A rendezvényen köszöntötték Tokod legidősebb polgárait, a 98 éves Vigh Károlynét és a 97 éves Pap Károlyt. Pap Károly és felesége, Juci néni februárban ünnepelték 75. házassági évfordulójukat, ezáltal ők a legrégebben egybekelt házaspár a településen.

A beszédek után elsőként a Mesevár Óvoda műsora, a gyermekeket Horváthné Láris Bernadett főigazgató-helyettes tanított be, majd a vacsora előtt a Kék Nefelejcs Nótakör produkcióját tekinthették meg a jelenlévők.

Fotók, forrás: Tokod Nagyközség Önkormányzata

Megosztás