Hírek

Lehet intelligens egy építőanyag?

Létezik „intelligens tégla”? Az „intelligens téglából” épült ház is intelligenssé válik? Intelligensnek nevezni egy építőanyagot azért túlzás, az innovatív építőanyagok kitalálói viszont valóban azok voltak.

A hagyományos falazóanyagok is nagy átalakuláson mentek át mára, hogy a kor igényeinek még jobban megfelelhessenek. Belső kialakításuk speciális bordázott szerkezetet kapott, ezáltal az energetikai paramétereik jelentősen javultak. A gyártás mára teljesen méretpontos, amivel a „falazat hibájának” is mondott habarcsot nagy mértékben le tudták csökkenteni vagy más anyaggal ki tudták váltani. A kitűnő speciális szerkezet lett egyben a hagyományos kerámia építőanyagok hibája is: a könnyű alakíthatóságát – vésés, fúrás, méretre vágás – áldozták fel a többi (egyébként számos) előny oltárán. Nem megoldhatatlan a probléma, de speciális eszközöket igényel és vannak korlátai a formaalakításnak.

Léteznek viszont olyan modern építőanyagok, amelyek környezetbarátak, egészséges lakóteret biztosítanak, kiváló energetikai tulajdonságokkal rendelkeznek, kimagasló szilárdságot nyújtanak, alkalmasak teherhordó falak építésére és a ház lakói is könnyedén rögzíthetnek rájuk bármit, amit szeretnének. Ez az építőanyag könnyű, gyorsan lehet belőle építkezni, ráadásul az építkezés helyszínén könnyen alakítható – egy egyszerű szalagfűrész elegendő hozzá. A kreatív építészeti felhasználásának csak a képzelet szab határt: akár íves, szinte teljesen hőhídmentes épületek építésére is alkalmas. A vágási sablonokat úgy optimalizálták, hogy a „leeső” elemdarabok is felhasználhatóak legyenek.

A pórusbeton fejlesztésénél ezen elveket tudatosan tartották szem előtt. Az 1920-as évek elején Svédországban olyan új építőanyag kifejlesztését tűzték ki célul az ország mérnökei elé, ami az építőmesterek számára jól ismert vörösfenyő tulajdonságaival rendelkezik. 

A pórusbeton ötvözi a mai korszerű építőanyagoktól elvárható előnyös tulajdonságokat. Ellenáll az ultraibolya sugárzásnak, nem mérgező, nem éghető, könnyen alakítható és a műszaki paraméterei is megfelelnek a kor legmagasabb követelményeinek. A „VIABLOKK pórusbeton” Magyarországon készül és széles-változatos méretválasztékban kapható.

Hogyan döntsd el milyen falazóanyagból építsd a házad?

Egy ház építésénél az egyik legfontosabb döntés a megfelelő falazóanyag kiválasztása. Hosszú távra határozzuk meg ezzel a döntéssel az épület minőségét és értékét. A tervezővel egyeztetve ugyan, de a végső döntést az anyagválasztás esetén is a megrendelő mondja ki.  A VIABLOKK ideális megoldás lehet, mivel egyszerre biztosítja a kitűnő hőszigetelést és az épület megfelelő szilárdságát, valamint az építési munkálatok is gyorsan haladhatnak használatával.

Amikor építőanyagot választunk nemcsak az árat kell szem előtt tartanunk, hanem azt is, hogy a kiválasztott anyag hogyan járul hozzá a ház hosszú távú fenntarthatóságához és az energiahatékonyságához. A VIABLOKK elemek pórusos szerkezete lehetővé teszi, hogy a ház a téli hidegben és a nyári hőségben is (amiből idén bőven kijutott — és ha hihetünk az előrejelzéseknek — ez nyárról nyárra csak melegebb lesz) egyaránt energiahatékonyan működhessen.

Nem elhanyagolható körülmény, hogy ezen tulajdonságai a tárolás, alakítás során sem változnak. Biztonsággal szállítható. Nem kell attól tartani, hogy mire udvarunkba ér, a hőszigetelést adó szerkezet megtörik, ezzel számos problémát okozva a reklamáció—elszállítás—újraszállítás—építési határidő tengelyén.

Páratlan páratechológia avagy a penész halála

A VIABLOKK pórusos szerkezete megakadályozza a páralecsapódást és a penészedést. Tökéletes egyensúlyt teremt a szilárdság, a hőszigetelés és a páratechnikai paraméterek hármasa között.

Befektetés és befektetés között is van különbség

A VIABLOKK használata hosszú távon is jó befektetés. A jól megválasztott falazóanyag az ingatlan piaci értékében is stabilizációt, biztonságot nyújt. A VIABLOKK termékekkel épült házak nemcsak a jelen követelményeinek felelnek meg, hanem a jövő generációi számára is fenntartható, értékálló megoldást kínálnak.

Befektetés és befektetés között is van különbség – a VIABLOKK használatával vagyona is, háza is biztonságban lesz.

A leányvári Tagscherer Építőanyag Kereskedés azt vallja, hogy amikor befektetünk, nem mindegy, hogy rövid távú hasznot keresünk, vagy olyan értéket hozunk létre, amely évtizedeken át biztosítja a maximális komfortot és értékállóságot. 

A VIABLOKK előnyei:

  • Kiváló hőszigetelő
  • Könnyen megmunkálható, egy szalagfűrésszel is elég hozzá
  • Környezetbarát 100%-ban természetes ásványi anyagokból készül, újrahasznosítható, és gyártása során nem keletkezik környezetszennyezés.
  • Véd a penészedés ellen
  • Nagy szilárdságú, teherhordó
  • Biztonságosan szállítható, szállítás közben nem törnek meg, nincs szállítási kár
  • Költséghatékony
  • Értékálló, növeli az ingatlan értékét
  • Széles körben felhasználható

VIABLOKK falazóanyag széles választékban, házhozszállítással kapható a Tagscherer Építőanyag Kereskedésben, Leányváron (Bécsi út 7.) vagy az epitoanyag.shop felületén.