Hírek

Maximális pontszámot kapott környezetvédelemből a nyergesújfalui Lucart

A harmadik egymást követő évben nyerte el a platina minősítést az EcoVadis független ügynökségtől az olasz papíripari vállalat, a Lucart, amelynek Magyarországon Nyergesújfaluban van üzeme. A platina minősítés a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának legrangosabb elismerése, amelyet világviszonylatban a mintegy 220 különböző ágazatban vizsgált több mint 130 000 vállalat közül pusztán 1% tudhat magáénak.

Ez már az egymást követő harmadik alkalom, hogy az EcoVadis független ügynökség platina minősítést ítélt oda a Lucartnak. Mindez a vállalati társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintjét jelenti, és amellyel a világszerte mintegy 220 különböző ágazatban több mint 130 000 vizsgált vállalatnak mindössze 1%-a büszkélkedhet.

Az elismert értékelési rendszer számos fenntarthatósághoz kapcsolódó jellemzőt vizsgál négy témában, úgymint környezetvédelem, munka és emberi jogok, etika és fenntartható beszállítás. A Lucart kiváló pontértéket ért el minden vizsgált területen, sőt, maximális pontszámot kapott a környezetvédelem területén. Összesítve pedig 85/100 pontot érdemelt ki, amely a 2023-asnál magasabb érték.

Az év folyamán a vállalat csatlakozott továbbá a Science Based Target Initiative (SBTi) kezdeményezéshez és elfogadta az AMFORI Business Social Compliance Initiative (BSCI) Magatartási kódexét. „Történetünk összeforrt a fenntarthatósággal és ezt az évek során elnyert elismerések a legteljesebb mértékben igazolják. A fenntarthatóságra való törekvés folyamatos elköteleződést jelent, mert tudjuk, hogy mennyire fontos a középpontba helyezni a közösség jóllétét környezeti, társadalmi és gazdasági területen egyaránt” – mondta Massimo Pasquini, a Lucart ügyvezető igazgatója. „Az, hogy egymást követően harmadszor nyertük el ezt a díjat, megerősít bennünket abban, hogy a helyes úton járunk, és arra bíztat minket, hogy folytassuk ezt az utat a legmagasabb szintű átláthatóság elérése érdekében.”

Az EcoVadis rangsorának kialakításakor alkalmazott értékelési rendszer olyan nemzetközi fenntarthatósági szabványokon alapszik, mint az ENSZ Globális megállapodásának (Global Compact) tíz alapelve, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) megállapodásai, a GRI (Global Reporting Initiative) szabványok, az ISO 26000 szabványok és a CERES (Coalition for Environmentally Responsible Economy) alapelvek.

Megosztás