Esztergom

Egy esztergomi dohánybolt elől lopta el az autót

Közérdekű munka büntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki Esztergomból elkötött egy autót, amivel Kesztölcre utazott.

A vádirat szerint a tatabányai férfi 2024. április 13-án 21 óra körül az esztergomi dohánybolt előtt észlelte, hogy a leparkolt gépkocsi gyújtáskapcsolójában van az indítókulcs, a sértett azt nem zárta le. Az elkövető és sértett a dohányboltban vásárolt, az elkövető hamarabb végzett, onnan kijött, majd beszállt a gépjárműbe és azt az abban lévő indítókulccsal beindította azért, hogy azt jogtalanul használva azzal Kesztölcre menjen. Ezt követően a férfi a gépjárművel elindult, majd Esztergomban, a Dobogókői úton megállt, abból kiszállt és gyalogosan haladt tovább. A nyomozó hatóság által megtalált gépjárművet a sértettnek visszaadták.

A jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfivel szemben 200 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A büntetővégzést az ügyész is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció