Esztergom

Országos Könyvtári Napok Esztergomban

Az Országos Könyvtári Napok keretében szeptember 30. és október 5. között előadásokkal, programokkal és irodalmi játékokkal várják az olvasókat az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban. Ez a hét egyben a „megbocsátás hete”, bárki visszahozhatja régen lejárt tartozását.

Szeptember 30. hétfő 17:00 Népművészeti vándorkiállítás megnyitója – a Komárom Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület alkotóinak munkáiból (a kiállítás október végéig megtekinthető). Ezt követően: Vigyázók – összművészeti alkotókör – bármely művészeti ág képviselőjét szeretettel várják egy kötetlen, baráti beszélgetésre, eszmecserére, kortól függetlenül.

Október 3. csütörtök 10:00 Az Olümposz zegzugai Bessenyi Gábor író, TikToker előadása fiataloknak a görög mitológia és napjaink kapcsolatáról, arról, hogyan jelennek meg a régi görögök motívumai az irodalomban, a videójátékokban, filmekben.

Október 4. péntek 15:00 Apéro – francia beszélgetős délután kezdőknek Mohainé Lencsés Valériával és haladóbbaknak Uzonyi Teri vezetésével.

Október 5. szombat 10: 00 „…virág volt a vers” – szavalóverseny 50 év feletti versmondóknak. Zsűrielnök: Pusztaszeri Kornél, színművész.