Dorog

Országos Könyvtári Napok Dorogon

A dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtár idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok elnevezésű eseménysorozathoz és változatos programokat kínál október első hetében.

PROGRAMKÍNÁLAT

2024. szeptember 30. – Hétfőtől a Népmese napja alkalmából Mesés körséta veszi kezdetét a városban, amelyet saját tempóban lehet teljesíteni. Bővebb információ az intézmény weboldalán és Facebook oldalán érhető el.

2024. október 1. – Kedden 10:00 és 13:00 óra között a „Könyvtárban az egészségünk” címmel egészségmegőrző nap lesz. A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Esztergom Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya mérésekkel (vércukor, vérnyomás és testzsír), az Életfa Program dorogi képviselője pedig a Just Nahrin termékekkel képviseli magát.

2024. október 3. – Csütörtökön délután 17:00 órakor könyvbemutató lesz. A vendég Cselenyák Imre író, aki „Az őrület nyitánya” című könyvét mutatja be. Beszélgetőpartnere Szabó-Berghauer Zoltán intézményvezető.
Az író könyvei a rendezvény után megvásárolhatók.

2024. október 5. – Szombaton délután a mozgásé lesz a főszerep, hiszen az intézmény dolgozói 15:00 órától jelen lesznek a Bringás Fiestán (Dorog, Otthon tér 1.), ahol helyismereti kvízzel várják azokat, akik szeretnék a tudásukat tesztelni.

Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt, keddtől szombatig tart a Megbocsátás hete is, amely idő alatt pótdíjfizetés nélkül lehet visszavinni azokat a könyveket, amiknek lejárt a kölcsönzési ideje.

A Beiratkozási akció keretein belül pedig szeretettel várják az új tagokat és azokat is, akiknek lejárt a könyvtári tagsága – ők egy évig díjmentesen vehetik igénybe a könyvtár könyvkölcsönzési szolgáltatását. 

A programokon való részvétel ingyenes! Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Forrás: dorog.hu

Megosztás