Hírek

Indul az Erdők Hete

1997 óta rendezik meg évről évre az Erdők Hete programsorozat, melynek célja, hogy a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét megismertesse a szélesebb nagyközönséggel. Mindezt az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg ezen a héten az érdeklődőkkel. 

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák ismeretanyaga, erdőpedagógiai módszertana adja.  A programok az országszerte számos látogatót vonzanak évről évre.

Idén is több, mint 100 ingyenes szakmai, családi és gyermek programot kínál az Erdők Hete. A jellemzően vidéki helyszíneken, erdei környezetben zajló programok között a vezetett túráktól az erdei iskolai programokon keresztül az erdei sportversenyekig, koncertekig vagy épp a hegyi kisvasutazásig számos lehetőséget kínálnak a szervezők a magyar erdők megismerésére. 

Az Erdők Hetén kerül meghirdetésre az Országos Erdészeti Egyesület Hátizsákban az Erdő programja, amely az óvodák és óvodapedagógusok számára jelent pályázati lehetőséget. Az erdőpedagógiai eszközöket tartalmazó hátizsák lehetőséget kínál arra, hogy már a legkisebb korosztálynak is bemutassuk az erdei életközösség szépségeit.  A pályázaton a Magyarországon működő köznevelési intézmények közül az óvodák, egységes óvoda-bölcsődék óvodapedagógusai vehetnek részt. A regisztrációs felület szeptember 30-án 8 órakor nyílik. Szintén az Erdők Hetén, ezen a napon zárul az Év Erdei Kerékpárútja szavazás, melynek eredményhirdetése október 1-én lesz. 

A szeptember 30 és október 6-a között zajló Erdők Hete rendezvénysorozat részletes programjai elérhetőek a www.erdokhete.hu honlapon. 

Az Országos Erdészeti Egyesület és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. – együttműködve a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán – és Társadalomtudományi Karával, valamint az Erdei Iskola Egyesülettel várja a tisztelt pedagógusokat, erdészeket, környezeti nevelőket, érdeklődőket 2024. október 1-2. között a XXVIII. ERDŐK HETE rendezvénysorozat központi rendezvényére, és erdőpedagógiai továbbképzésére, melyeknek október 1-én az idén 25 éves Ravazdi Erdészeti Erdei Iskola lesz a helyszíne.

Borítókép, forrás: OEE

Megosztás
Tegek: Erdők Hete