Dorog

Amfetamint és marihuánát árusított a dorogi házaspár

Vádiratot nyújtottak be azzal a dorogi házaspárral szemben, akik csaknem másfél éven keresztül értékesítettek kábítószert Esztergomban és Dorogon.

A vádirat szerint a férfi 2022. évtől kezdődően anyagi haszonszerzés végett, rendszeresen értkesített amfetamin és marihuána tartalmú kábítószert ismerőseinek Dorog és Esztergom területén. Tevékenységében a férfinak időnként a felesége is segített, üzeneteket közvetített a férje és a vevők között, illetve a kábítószer átadásában is közreműködött. A férfi dorogi otthonában továbbértékesítési céllal közel 300 gramm amfetamin tartalmú port és 5 gramm tömegű marihuána tartalmú anyagot tartott.

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, míg a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a férfival szemben 400.000 Ft-ot meghaladó vagyonelkobzást alkalmazzon a Törvényszék, és a lefoglalt kábítószert kobozza el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség