Hírek

Pályázati forrásból elektromos targoncát szerzett be egy táti vállalkozás

A táti Steco-Kő Kft. a LEADER program keretében eszközök beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

A Steco-Kő Kft. a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-7-21) keretében vállalkozásának fejlesztése, szolgáltatása színvonalának növelése érdekében új eszköz (elektromos targonca) beszerzését valósította meg.
A 2022-ben alakult vállalkozás jövedelemszerző képessége még csekély. A fejlesztés által egy stabil szolgáltatóvá kívánnak válni. Fő tevékenységük a kőmegmunkálás, melynek szakszerű végzéséhez a beszerezni kívánt eszköz elengedhetetlen feltétel.

A projekt választható önállóan támogatható tevékenységei közül az eszközbeszerzés keretében egy könnyen kezelhető, jó fordulékonyságú és megbízható műszaki megoldásokkal rendelkező targonca beszerzését valósítottak meg, amely a vállalkozás működésének költséghatékonyságát, kapacitásának bővítését szolgálja. Az értékesítő cég, amely a HC gyárral szoros kapcsolatban van. A cég Kína első számú targonca gyára, 1956 óta gyárt targoncákat. Az általuk kiválasztott típus többszörös minőségdíjas termék, ami környezetbarát is.

A továbbiakban a projekt részeként beszerzett eszköz segítségükre lesznek ezen tudás kamatoztatásának, és ezáltal vállalkozásuk tovább növeli hatékonyságát. Gyorsítják munkájukat, csökkentik kiadásaikat, és mindeközben fontos, hogy környezetkímélőbbé válnak ezáltal, amely igen fontos szempont ebben az iparágban. A projekt tervezése során figyelembe vették az üzleti és társadalmi érdekcsoportok elvárásait, igényeit. Mindezek elemzése után alakították ki a partnerségi hálójukat, melynek tagjai Süttő Község Önkormányzata, az Falufejlesztési Közalapítvány, valamint a Ma-Bit Kft. Az önkormányzattal, az egyesülettel és a gazdasági társasággal való együttműködésük nem új keletű, hiszen az elmúlt időszakban, számos esetben sikeresen működtek együtt. A térség adottságait kiaknázva, helyi szükségleteket, igényeket kialakítva erősítik a szektorok közötti partnerségi viszonyokat. Az együttműködés célja, hogy az együttműködő felek elméleti és gyakorlati tudásbázisukkal, valamint kapcsolatrendszerükkel segítsék egymás versenyképességének növelését, az egészséges természeti környezet fenntarthatóságát a környezetvédelem előtérbe helyezésével.

A projekt azonosító száma: 3411899166
A szerződött támogatás összege: 4 999 999 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 60%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.09.12.

Megosztás