Dorog

Megszokott útvonalon közlekednek az autóbuszok Dorog és Esztergom között

2024. szeptember 22-én, vasárnap 20 órától megnyitották a forgalom előtt a 111-es utat, így szeptember 23-án, hétfőn üzemkezdettől Dorog és Esztergom között a Volánbusz járatai a megszokott útvonalon közlekednek.

A Táti „rövid út” továbbra is lezárva marad, így a 812-es, 814-es, 817-es és a 819-es autóbuszok a 11-es úton át terelve közlekednek (kimaradó megállók: Táti út, Horgásztanya). Az A és B jelzésű helyi járatok a Prímás-szigetre nem térnek be. A menetrend szerint a Táti úton közlekedő T jelzésű járatok terelve közlekednek. A 11-es út lezárása miatt az E jelzésű járatok nem közlekednek.

Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere a közösségi oldalán közölte, hogy a 111-es út mellett megnyitották a Kis-Duna sétányt is, míg a Pór Antal és József Attila tereket egy alapos takarítás után tudják visszaadni a forgalomnak. A Visegrádi úton folyamatos a gát bontása, a forgalom előtt történő megnyitás idejéről a Magyar Közút fog dönteni, ugyanúgy, ahogy a Táti út esetében is. A Horváth Géza soron felépített ideiglenes védmű bontása hétfőn kezdődik. Továbbá a polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a Prímás-szigeten található fák egy része veszélyessé vált, így a lakosok a sétához más célpontot válasszanak.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint a Duna vízszintje Esztergomnál 600 cm alá apadt szeptember 23-án, hétfőn reggel 5 órakor, így jelenleg már csak elsőfokú készültség van érvényben. Az árvízvédelmi készültségnek akkor van vége, ha a Duna vízszintje 500 cm alá apad.

FRISSÍTÉS: Szeptember 23-án 12 órakor megnyitották a Dömös és Visegrád közötti útszakaszt. Szeptember 23-án 19 órától megnyitják a Süttő és Neszmély közötti útszakaszt, így szeptember 24-től a Komárom-Tata-Tatabánya felé közlekedő autóbuszok ismét teljes útvonalon közlekednek Esztergomból. Továbbá