Hírek

Kutatók Éjszakája a Richter gyógyszergyárban

A Richter Gedeon Nyrt. 2024-ben először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Kutatók Éjszakáján, ahol 70 szakember várja az érdeklődőket. Az Európa-szerte ismert, ingyenes rendezvény célja, hogy előadások, laborbemutatók és vezetett túrák révén mutassa be a tudomány világát minden korosztály számára. Figyelem! Nem a dorogi, hanem a budapesti gyáregységben rendezik meg az eseményt!

A Richter Gyógyszergyár különleges programokkal készül a látogatók fogadására. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek Magyarország legnagyobb gyógyszercégének kutató-fejlesztő munkájába. Előadásaink keretében megtudhatják, hogyan születik egy gyógyszer, és felfedezhetik a biotechnológia titkait. A laborlátogatások során pedig megismerhetik kutatóink mindennapi munkáját. Kerekasztal-beszélgetéseinken szakembereink osztják meg tapasztalataikat és gondolataikat, lehetőséget adva arra, hogy a résztvevők első kézből ismerjék meg a gyógyszerkutatás világát és a kutatói lét szépségeit.

Az esemény időpontja: 2024. szeptember 27-én, 16:30 és 22:00 között, helyszíne: Richter Gedeon Nyrt. KKI (Kémiai Kutató- és Irodaépület, 1103 Budapest, Gyömrői út 30-32.). A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az eseményre a kutatokejszakaja.hu oldalon lehet. Bővebb információ: Kutatók Éjszakája 2024 (gedeonrichter.com).

A Kutatók Éjszakája lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók ne csak a Richter működésébe nyerjenek bepillantást, hanem megismerjék a cég mögötti értékeket is. Prof. Dr. Szántay Csaba, a Richter tudományos főtanácsadója, egészségügy- és oktatástámogatási vezetője kiemelte, hogy a Richter a hazai gyógyszeripar legnagyobb és legjelentősebb szereplője, amely számos területen egyedülálló. Külön kiemelte, a vállalat méltán büszke arra, hogy magyar irányítással, külföldi szakmai befektető nélkül működik, az egyetlen hazai gyógyszergyár, amely originális gyógyszerkutatást és saját biotechnológiai fejlesztéseket is folytat.

Végül hozzátette: „A Richter önmagában is egy rengeteg szakterület szerves egymásba fonódásával működő ökoszisztéma – egy ország az országban. Garantálom, hogy aki látogatóként megtapasztalja ezeket az értékeket, ismeretanyagban és szemléletben is gazdagabb, megváltozott emberként fog a Kutatók Éjszakájáról távozni.”

Megosztás