Dorog

Több mint ezren álltak rajthoz a Sarpi-Dorog Futófesztiválon

Szeptember 20-án, pénteken ismét élettel telt meg Dorogon az Otthon tér és a Zöld Kör Rekortán Futópálya környéke, hiszen ismét megrendezték a Sarpi-Dorog Futófesztivál. A népszerű futóeseményre 1.200 előnevezés érkezett, így helyszíni regisztrációra már nem is volt lehetőség.

Az esemény 15 órakor az óvodások futamával kezdődött. Volt közöttük, aki pityeregve, volt, aki a futás öröméért és volt, aki a győzelemért állt a rajtvonalhoz és teljesítette a 300 métert. Az 1-2. osztályosok már “rutinosan” készülődtek, hiszen legalább a korábbi ovis futam alatt elég tapasztalatot szereztek a versenyről, meg amúgy is, ők már nagy iskolások, akiknek a 800 méteres táv meg sem kottyant. Innentől felgyorsultak az események, hiszen a 3. osztályosoknak és a tőlük idősebbeknek egyaránt 1500 métert kellett lefutniuk, de természetesen a gyerekek egyre rövidebb idő alatt értek a célba.

A futóesemény zárószáma a váltófutás volt, ahol a négyfős csapat minden tagjának 1500 métert kellett teljesítenie. Idén rekordszámú nevezés érkezett, hiszen több, mint 10 csapat mérettete meg magát. Családok, céges és baráti társaságok, egyesületek és még a Dorogi FC felnőtt csapata is képviselte magát, akik természetesen toronymagasan megnyerték a versenyt. Bekő Balázs fiai azonban nem csak a pályán, hanem itt is a Fair Play szabályai szerint játszottak és gálánsan átadták az első helyezést a nem profi sportolókkal felálló másodikként befutónak.

Hagyományosan ezen a napon nem csak a futásé a főszerep, hiszen a jelenlévő gyerekek más sportágakba is belekóstolhatnak. A sportágválasztón szinte az összes, Dorogon megtalálható sport képviseltette magát. A kicsik érdeklődve ismerkedtek meg a szabályokkal és próbálták ki magukat az új helyzetekben. A tapasztalt sportolók pedig türelemmel mutatták be a trükköket és a fogásokat, remélve, hogy sikerült átadni a sportág szépségét és felkelteni az érdeklődést iránta.

Az esemény kiemelt támogatója idén is a Sarpi Dorog Környezetvédelmi Kft. volt, akiknek a jóvoltából minden résztvevő egyedi tervezésű pólót kaphatott, az 1-3. helyezett korosztályonként és nemenként pedig egyedi érem díjazásban részesült.

Fotók, forrás: dorog.hu

Megosztás