Hírek

Árvízi védekezési munkálatok a vármegyében

Folytatódtak a védekezési munkálatok, a gátak megerősítése az áradó Duna önkormányzati védvonalain a katasztrófavédelmi összekötők valamint a hivatásos tűzoltók aktív részvételével – közölte csütörtökön délután a Katasztrófavédelem.

Pilismaróton több mint ötszázan dolgoztak-dolgoznak: esztergomi, tatabányai, komáromi, kisbéri, nyergesújfalui, bajnai hivatásos tűzoltók, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, katonák, önkéntes tűzoltó egyesületi tagok valamint civilek katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek támogatásával vettek illetve vesznek részt a gátépítésben, védekezési munkálatokban.

Neszmélyen és Dunaalmáson a civilek mellett önkéntes mentőszervezetek és önkéntes tűzoltók védekeztek. Dunaalmáson a Vértes Járási Mentőcsoport valamint a Turul Vármegyei Mentőcsoport vett részt a védekezésben.

Nyergesújfalun a település mentőcsoportja, a hivatal dolgozói, valamint civilek vettek részt a védekezésben és a gáterősítésben vízügyi szakemberek támogatásával.

Dömösön a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelmi összekötő mellett veszprémi hivatásos tűzoltók vettek részt az árvízi védekezésben. 

Esztergomban katonák és civil állampolgárok dolgoztak az árvízi védekezésben.

Süttőn a település önkéntes mentőcsoportja, valamint Tardos önkéntes tűzoltói, valamint közfoglalkoztatottak védekeznek, katasztrófavédelmi szakember és vízügyi szakemberek koordinálásával.

A Belügyminisztérium ingyenesen hívható árvízi vonalat indított: a 06-80-204-240-es telefonszámon lehet megtenni a felajánlásokat valamint az önkéntesek is itt jelezhetik segítő szándékukat.

Fotók: Jónás József tű. őrnagy; Vági Gábor tű. alez.; Kovács Regő tű. őrm.

Megosztás