Hírek

Veszprém vármegyéből is érkeztek tűzoltók térségünkbe

Mindhárom hivatásos tűzoltóparancsnokság tűzoltói és árvízi védekezésben tapasztalattal rendelkező katasztrófavédelmi munkatársak is ellátnak árvízvédelmi feladatokat.

A Duna vármegyei szakaszán III. fokú árvízvédelmi készültség van. A katasztrófavédelem azokon a védvonalakon lát el feladatokat, amelyeken az árvíz elleni védelem megszervezése az önkormányzat/polgármester feladata. A Duna Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán nyolc ilyen település van – Dömös, Dunaalmás, Esztergom, Lábatlan, Neszmély, Nyergesújfalu, Pilismarót és Süttő. Ezekre a településekre a vármegyei katasztrófavédelem összekötő tiszteket, a vízügy pedig vízügyi műszaki vezetőket delegált. A vármegyei érintett településeken kilenc katasztrófavédelmi összekötő munkatárs dolgozik a vízügyi műszaki irányítók mellett.

Operatív árvízi védekezésre Tatabánya, Komárom és Esztergom három hivatásos tűzoltóparancsnokságának tűzoltóin kívül Veszprém vármegyéből is érkeztek tűzoltók valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központból tűzoltóhallgatók Pilismarót és Dömös településekre. A hivatásos készenléti állomány tagjai töltést magasítanak, homokzsákokat építenek be, nyúlgátakat erősítenek meg. Mellettük nyolc önkéntes mentőszervezet és több önkéntes tűzoltó egyesület is dolgozik az árvíz által érintett területeken és vesz részt a védekezésben: a Turul Vármegyei-, a Brigetio Járási-, a Kincsem Járási-, a Nyergesújfalu Települési-, Süttő Települési-, Környe Települési- és Tokod Települési, Komárom Települési Mentőszervezet. A hivatásos erők mellett számos, közel 700 civil önkéntes is részt vesz a védekezési munkálatokban.

Dunaalmásra mobilgát lett telepítve. A katasztrófavédelmi munkatársak és 150 önkéntes állampolgár vett részt a 160 méter és további 80 méter mobilgát kiépítésében.

Fotók: Kovácsné Völgyi Ágnes tű. fhdgy., Jónás József tű. őrnagy; Vági Gábor tű. alez.
Forrás: Katasztrófavédelem