Hírek

Pénzt termel a napelemes háztartásoknak a dán cég energiatárolója

Az Emaldo Power Store jelentősen csökkentheti a napelemes háztartások és vállalkozások energiaköltségeit.

Olyan mesterséges intelligencia (MI) által vezérelt energiatároló rendszert mutatott be az Emaldo, amely napelemekkel kombinálva tovább csökkentheti az otthonok és vállalkozások energiaköltségeit, és még passzív jövedelmet is biztosíthat – olvasható a cég közleményében. A vállalat kifejezetten otthoni, MI által vezérelt energiamegoldásokra specializálódott, legújabb termékével pedig fordulatot szeretne elérni a piacon. A mesterséges intelligencia napjainkban egyre nagyobb szerepet kap az energiahatékonyságban is. Az Emaldo Power Store esetében az MI fő feladata az, hogy automatikusan a legalacsonyabb árakon vásárolja az energiát a hálózatból, majd ezt az olcsó áramot használja fel a csúcsidőszakokban, aminek köszönhetően a felhasználók jelentős összegeket takaríthatnak meg. Az Emaldo Power Store emellett az elektromos hálózat kiegyensúlyozásával passzív jövedelmet is biztosít, amelyből a felhasználók mellett a telepítők is részesülnek. A nagyteljesítményű rendszer új és meglévő napelemekkel egyaránt kombinálható, és Bluetooth-, illetve 4G-kapcsolattal is rendelkezik. A felhasználók a termékhez kifejlesztett androidos és iOS-alkalmazás révén valós időben követhetik nyomon az energiatermelést és fogyasztást.

Az Emaldo Power Store egy 10,8 kW-os invertert és egy bővíthető akkumulátorszekrényt, valamint opcionálisan a kritikus berendezések számára tartalékáramot biztosító rendszert tartalmaz. A termékhez tartozó akkumulátorszekrényben több egység is elfér, egyetlen szekrény esetén 25,6 kWh, több szekrény összekapcsolásával pedig 143,36 kWh is elérhető.

Az új termék telepítői oldalról is igyekszik kényelmesebbé tenni a használatot. A vállalat az Emaldo Power Suite képében egy olyan online platformot hozott létre, amely leegyszerűsíti a telepítés folyamatát és állandó támogatást nyújt a szakembereknek. Az Emaldo applikáció emellett minden korábbinál egyszerűbbé teszi az üzembe helyezést és a rendszer utólagos kezelését.

Megosztás
Tegek: áramnapelem