Hírek

Hernádi Ádám lett az Év Polgármestere

Szeptember 18-án rendezték meg a Városi Polgármesterek Randevúját a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban. Dr. Dukai Miklós, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium önkormányzati államtitkára és dr. Oltványi Tamás, a Szféra Európa Kft. ügyvezetője az eseményen bejelentette, hogy Esztergom első embere lett idén az Év Polgármestere elismerés díjazottja. Hernádi Ádám az árvízvédelmi helyzetre való tekintettel egy későbbi időpontban veszi át az elismerést.

A megjelenteket dr. Oltványi Tamás köszöntötte, majd a tavalyi rendezvénynek helyt adó Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Balaicz Zoltán jelképesen átadta a stafétát az idei házigazda Karcag város polgármesterének, Szepesi Tibornak. Az esemény főszónoka dr. Dukai Miklós volt.

A városvezetők szakmai találkozóján előadást tartott Wachtler Tamás, a Porsche Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója; Kántor Miklós, az MBH Bank önkormányzati üzletágvezetője; Boros Robin ESG szakértő, a Magyar Telekom Nyrt. képviselője; valamint dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója. A kulturális műsorban fellépett Gánóczy Ferenc középiskolai tanár egy népmesével, valamint a Karcagi Polgármesteri Hivatal Hív a Dal kórusa a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanáraival.

A Szféra Európa Kft. által a 2019-2024-es ciklusban különösen sikeresnek minősített települések – Veszprém, Szeged, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen és Szarvas – vezetői Sikeres Városok Kulcsa díjat vettek át.

Az Év Jegyzője dr. Bodnár Attila, a Badacsonytomaji Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője; az Év Alpolgármestere Szeles Szabolcs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere lett. Az Év Polgármesterének választott Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere az árvízvédelmi helyzetre való tekintettel egy későbbi időpontban veszi át az elismerést.

Háttér: az önkormányzati világ legnívósabb elismeréséről augusztus 1. és augusztus 31. között lehetett szavazni. Idén azok a városvezetők kaphattak érvényesen voksot, akik a június 9-i választáskor hivatalban voltak. A díj Szász Endre linómetszete. A települések vezetőit 1995 óta évente jutalmazzák. Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők ebből az alkalomból először 1995-ben találkoztak egymással Veszprémben.

Forrás: Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium / Karcagi Hírmondó
Fotók: Karcagi Hírmondó Facebook oldala

Megosztás