Hírek

Egyedi függönykarnis megoldások

A függönykarnisok egyedi és ötletes használatával nem csak a praktikus használatukat élvezhetjük, hanem bizony dekorációként is remekül megállják helyüket. Ebben a cikkben összeszedtünk olyan megoldásokat, melyek igazán jól mutatnak majd otthonodban.

Láthatatlan függönykarnis

A függönykarnis elrejtése sokak számára az ideális választás. Hiszen nem mindannyian szeretjük a karnisok esztétikai funkcióját is kihasználni, valamint jónéhány lakberendezési stílushoz nem igazán illenek. Ilyen esetekben lehet remek választás a mennyezetre szerelhető karnissín, amely alig észrevehető kialakítás. Alternatívaként drapériával is elrejthetjük a karnist, melyet legegyszerűbben tépőzárral tudunk rögzíteni.

A tépőzáras megoldás mellett, amennyiben több időnk van az otthoni projektekre, takaró díszléccel is megoldhatjuk a karnis elrejtését. Ez több időt vesz majd igénybe, a végeredmény azonban igazán stílusos és letisztult. Ezen karnistakaró lécek számtalan stílusban elérhetők, tehát a minimalista megoldástól az egészen díszített barokkos megoldásig mindent megtalálhatunk.

Íves függönykarnis

Az íves függönykarnis szintén remek megoldás, bár viszonylag ritkán van olyan szoba, ahol tökéletesen ki tudjuk használni. Amennyiben azonban otthonodban lenne helye, igazán egyedi és esztétikus összhatást kelt majd. 

Függönykarnis és sarokmegoldások

A sokoldalú karnis esetében a különböző szoba elrendezéseknek való megfelelést is elvárhatjuk. Gyakori kérdés például a speciális megoldások között a karnis elhelyezése sarkok esetében. A sarokmegoldások lehetővé teszik, hogy L-alakban is rögzíthessünk karnist és zavartalanul használhassuk függönyeinket. Ilyen megoldás lehet többek között a saroktoldó elemek használata.

Látványos záróelemek

Amennyiben a karnisok esztétikai funkcióját is ki szeretnéd használni, a dekoratív és látványos záróelemek között is érdemes szétnézned. Ezek ugyanis nagyszerűen feldobják karnisod kinézetét, és remekül illeszthetők lakásod színpalettájához és stílusához.

A fotó forrása: Pavel Losevsky – stock.adobe.com

Megosztás