Dorog

Terelt útvonalon közlekednek az autóbuszok

Az ár- és belvíz miatt térségünkben több helyen terelt útvonalon közlekednek a Volánbusz járatai.

2024. szeptember 17-én (kedden) a Duna magas vízállása idején több útszakaszt is lezártak Esztergom és Tát között, ezért az autóbuszok terelve közlekednek.

  • A Tát felé vezető „rövid út” lezárása miatt a 812-es, 814-es, 817-es és a 819-es autóbuszok a 11-es úton át terelve közlekednek. Kimaradó megállók: Táti út, Horgásztanya. Ideiglenes megállók: Esztergom, Erzsébet királyné utca, Esztergom, Knorr János utca
  • Esztergom helyi közlekedésében az „A” és „B” jelzésű autóbuszok nem érintik a Prímás-szigetet.

2024. szeptember 18-tól (szerdán 18 órától) az Esztergom-Kertváros környéki lezárások miatt valamennyi helyközi és helyi (C, D, G, H, V) járat az Ipari park felé terelve közlekedik.

  • Kimaradó megállók: Szalézi lakópark, Vasúti átjáró, Repülőtér, 6-os kilométerkő, Knorr János utca.

2024. szeptember 18-tól (szerdától) az árhullám levonulása idején a 11-es utat lezárják Visegrád és Esztergom között. 

  • Helyközi járatok: 880 889 Budapest / Szentendre ◄► Visegrád, Újtelep. Az autóbuszok a Visegrád, Újtelep és az Esztergom közötti megállókat nem érintik. Dömösön és Pilismaróton ebben az időszakban az autóbuszközlekedés szünetel.
  • Esztergom helyi közlekedése: E Búbánatvölgy ◄► Vasútállomás. Esztergomon belül az „E” jelzésű helyi autóbuszok sem közlekednek.

2024. szeptember 18-tól (szerdától) – az árhullám levonulása idején – a 10-es utat lezárják Neszmély és Süttő között, ezért az autóbuszok megosztott útvonalon közlekednek.

  • 803 Komárom ◄► Neszmély– 803 Süttő ◄► Esztergom. 804, 814 Tatabánya ◄► Neszmély – 804, 814 Süttő ◄► Esztergom. 8700 Tata ◄► Neszmély. Az autóbuszok Dunaalmás felől csak Neszmély, Művelődési Ház megállóig, Esztergom felől pedig Süttő, Kultúrotthon megállóig közlekednek és onnan is indulnak vissza. Kimaradó megálló: Neszmély, Melegesi út. A járatok jellemzően a menetrendjük szerinti időpontokban indulnak, kivéve a Süttő, Kultúrotthontól 6:58-kor Dorogra induló 803-as autóbuszt, amely a lezárás idején nem közlekedik.
  • 1721 Győr ◄► Komárom ◄► Esztergom. Az 1721-es autóbuszok nem közlekednek. Komárom és Neszmély, valamint Győr és Gönyű között az eljutást a menetrendben megadott időpontokban biztosítják.

A Komárom-Almásfüzitő-Esztergom vasútvonalon pótlóbuszok járnak az árvíz miatt.

  • A közút vonalvezetése miatt a pótlóbusz néhány helyen a vasútállomás helyett az alábbi Volánbusz megállókban áll meg (a pótlóbuszok útvonala az árvízvédelmi készültséghez igazodva változhat): Süttő helyett Süttő, újtelepnél. Nyergesújfalu felső helyett Nyergesújfalu, Rendőrségnél. Nyergesújfalu helyett Nyergesújfalu, bajóti elágazásnál. Tát helyett Tát, postánál. Esztergom-Kertvárosnál a főúton lévő Volán megállónál (bejárati út).

Forrás: Volánbusz Zrt.

Megosztás