Hírek

Főképp a viharkárok adtak munkát a tűzoltóknak vármegyében

A legtöbb esetben fő- és mellékutakra dőlt fák, leszakadt faágak miatt hívták a tűzoltókat hétvégén Komárom-Esztergom vármegyében.

Vasárnap hajnaltól több mint negyven műszaki mentést végeztek a hivatásos, önkormányzati valamint önkéntes tűzoltók Komárom-Esztergom vármegyében a heves szél és az intenzív esőzés okozta káreseteknél. Főképp kidőlt, forgalmi akadályt okozó fák és leszakadt faágak miatt vonultak, amelyek utakat, vasúti sínt tettek járhatatlanná, vagy lakóépület tetőszerkezetére estek. 

Tűzoltói beavatkozások voltak többek között Dadon, a Kocsi utcában, Vérteskethelyen, Súron, Oroszlányban, Tatán, Bábolnán, Banán, Tokodon, Süttőn, Piliscsabán, a Bakonyszombathely és Bakonybánk, Dad és Kocs, Ácsteszér és Súr, Bakonyszombathely és Bársonyos, Tatabánya és Tarján közötti mellékutakon, valamint az 1-es számú főúton. A legtöbb tűzoltói kárfelszámolás a kisbéri járás területén volt. A károk felszámolását tatabányai, kisbéri és esztergomi hivatásos tűzoltók, Oroszlány, Ács és Nagyigmánd önkormányzati tűzoltói valamint számos település önkéntes tűzoltó egyesülete végezte.

Forrás: Katasztrófavédelem
Borítókép: illusztráció