Hírek

Árvízvédelmi intézkedések Esztergomban

A Dunán érkező árhullám miatt óvintézkedéseket vezetnek be Esztergomban, amely a város több pontját is érinti – közölte Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere a közösségi oldalán.

  • Szeptember 16-án 12 órától lezárják a Nagy Duna sétányt, beleértve a Prímás-szigeten található parkolókat is, melyeket reggel 6 óráig el kell hagyni.
  • A Kis Duna sétányon a Mindszenty tér és az Árok utca között, valamint a Mindszenty, Pór Antal és József Attila téren szeptember 16-án, reggel 6 órától tilos a parkolás. Szeptember 17-én reggel 6 órától pedig a behajtás is tilos lesz. Ezzel párhuzamosan a Deák Ferenc utca forgalma a teljes szakaszon kétirányúvá válik.
  • Szeptember 16-tól további intézkedésig a város teljes területén INGYENES a parkolás!
  • Szeptember 17-től az Aquasziget Esztergom bezár.

Az árhullám miatt az önkormányzat homokzsákok töltésére önkéntesek jelentkezését várja kedden reggel 8 órától a József Attila és a Pór Antal téren, valamint az Árok utcában. Továbbá az „Árvízvédelemben segítek (Esztergom 2024.)” csoportban is várják a jelentkezőket!

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) előrejelzése alapján szeptember 21-én akár 773 cm is lehet a Duna vízállása Esztergomnál. A rekord eddig 813 cm volt, melyet 2013. június 9-én mértek.

Borítókép: tavaly decemberi árhullám (Hernádi Ádám Facebook-oldala)

Megosztás