Hírek

Volt élettársát fosztotta ki

A tettes át sem vizsgálta a zsákmányt, inkább lefeküdt aludni. Azt egy másik férfi tette meg, majd az így szerzett kártyával fizetett. Az esztergomi nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, egyiküket őrizetbe vették, akinek azóta elrendelték az előzetes letartóztatását is.

Szeptember 7-én 23 óra után egy 37 éves, ittas férfi két személyre lett figyelmes Esztergom egyik parkjában, akik az egyik padon aludtak. Több táska is volt náluk, amelyekben az értékeiket tartották. A tettes kihasználta a védekezésre képtelen állapotukat, és elvitte a csomagjaikat. K. Csaba ezt követően egy közeli parkba ment, a zsákmányát egy járdán hátrahagyta, majd lefeküdt aludni. Nem is sejtette, hogy a táskákban bankkártyák, személyes tárgyak, pénztárca és iratok voltak.

B. János az éjszaka során éppen arra járt. Átvizsgálta a csomagok tartalmát, és bankkártyákat vett magához. Több helyen próbált fizetni, de csak egy 950 forintos tranzakciót hajtott végre. Amint a sértett észrevette a lopást, feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók adatgyűjtést végeztek, és elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit. Kiderült, hogy K. Csaba korábbi élettársától és annak gyerekétől vette el az értékeket, amíg ők aludtak.

Az esztergomi nyomozók azonosították a két férfit, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. K. Csaba ellen kétrendbeli kifosztás bűntett miatt indult eljárás. B. Jánost már ismerték, őt már korábban gyanúsítottként kihallgatták két hasonló bűncselekmény elkövetése miatt a nyomozók, amit a városban követett el. A korábbi gyanúsításokat a nyomozók kiegészítették, így kétrendbeli csalás bűntett és kétrendbeli kifosztás bűntett miatt folytatják ellene az eljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság a tegnapi napon elrendelt.

Fotók, forrás: police.hu

Megosztás