Dorog

Mutatjuk: ilyen négyzetméter árakkal találkozhatunk a térségben!

Dorog és térsége mindig is népszerű célpont volt azok számára, akik szeretnék élvezni a kisebb város nyugalmát, de mégis közel akarnak maradni Budapesthez. Az ingatlanpiac itt az elmúlt években szép növekedésen ment keresztül, így sokan érdeklődnek arról, hogy mennyiért lehet most otthonhoz jutni ezen a környéken. Nézzük meg, hogyan alakultak az árak és milyen tényezők befolyásolják őket!

Mennyibe kerül most egy lakás Dorogon?

Ha lakást keresel Dorogon, az árak jelenleg 500 és 600 ezer forint körül mozognak négyzetméterenként egy hazai ingatlan hirdetési portál statisztikái szerint. Ez persze függ attól, hogy újépítésű, felújított, vagy épp felújításra szoruló lakásról van-e szó. A belvároshoz közelebb eső lakások jellemzően drágábbak, hiszen itt jobb a közlekedés és az infrastruktúra.

Ha valaki a külsőbb városrészeket nézi, ott azért már barátságosabb árakkal találkozhat, különösen, ha nem újépítésű ingatlant keres. Akad példa arra, hogy a külső városrészben akár 60-70 ezer forinttal is olcsóbb lehet egy négyzetméter ára. Az árak az olyan környező településeken is változatosak, mint például Tokod vagy Kesztölc, ahol néha jóval kedvezőbb, nagyjából 450-500 ezer forintos négyzetméter áron lehet most lakást vásárolni.

És mi a helyzet a családi házakkal?

Aki inkább egy kertes házra vágyik, annak Dorogon és a környező településeken talán nincs annyira nehéz dolga – már ami a kínálatot illeti. Az árak azonban itt is széles skálán mozognak. Egy kisebb, felújítandó házhoz már 40-50 millió forint környékén hozzá lehet jutni, de az új építésű, nagyobb alapterületű családi házak ára elérheti akár a 70-80 millió forintot is. A telek mérete és elhelyezkedése is komoly szerepet játszik az árképzésben.

Az ingatlanportál statisztikái szerint az első negyedévhez képest most valamivel olcsóbban lehet lakóingatlant vásárolni a településen. Míg az első negyedévet 600 ezer forintos átlagos kínálati árral zárta a térség ingatlanpiaca, addig augusztusban egy négyzetméter átlagosan 570 ezer forintba került.

Vidéken is drágulnak az ingatlanok

Az elmúlt évek ingatlanpiaci növekedése Dorogon és környékén sem maradt el. A jelenlegi négyzetméterár-statisztikák szerint egy átlagos paraméterekkel rendelkező családi ház Kesztölcön átlagosan 50 millió forintba kerül, Kisbéren ez azonban már 40 millió forinttól is elérhető. Táton még valamivel 40 millió felett vannak a lakóingatlanok átlagos kínálati árai, de Táton és Tokodaltárón már 10 millió forinttal olcsóbb az átlagos kínálati ár.

Ez részben az országos trendeknek köszönhető, de helyi tényezők is szerepet játszanak. Budapest közelsége hatalmas vonzerő: sokan költöznek ide a fővárosból, hogy csendesebb, nyugodtabb életet élhessenek, de mégis gyorsan beérjenek Budapestre munka vagy egyéb teendők miatt. Az M1-es autópálya, valamint a vonatközlekedés is vonzóvá teszi a környéket a fővárosból költözni vágyók számára.

Mennyire tartják jól magukat az árak?

Bár Dorog még mindig olcsóbb, mint például Budapest agglomerációjának egyes részei, az árak itt is folyamatosan növekednek. Aki tehát most gondolkodik ingatlanvásárláson a környéken, annak érdemes gyorsan lépnie, mert az árak továbbra is emelkedhetnek. Az újépítésű lakások és házak különösen keresettek, így ezeknél gyorsabb drágulásra lehet számítani.

Forrás: Creditline.hu

Megosztás
Tegek: Dorogingatlan