Hírek

Várossá válásának 20. évfordulóját ünnepelte Lábatlan

Várossá válásának és testvérvárosi kapcsolatainak 20. évfordulóját ünnepelte Lábatlan a Városi Napok programsorozat keretében szeptember 6. és 8. között. Az eseményeknek a Gerenday ház és kert, valamint a Duna-part adott otthont.

A pénteki megnyitó ünnepségen beszédet mondott Teller Péter, a település polgármestere és Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője. A beszédek után helyi kitüntetéseket adtak át az arra érdemes személyeknek.

Lábatlanért emlékplakettet kapott a település képzőművészeti életének fellendítéséért Bak Péter Róbert, a város kulturális életének fejlesztéséért Szabó Ildikó, a testvérvárosi kapcsolatok kialakításában és fenntartásában nyújtott kiemelkedő szerepe elismeréséül Friedrich Schoditsch, a települések közötti kapcsolat fejlesztése érdekében végzett munkájáért Martin Kramelhofer, a Rechnitz és Lábatlan között testvérvárosi kapcsolat kialakításáért és áldozatos fejlesztéséért Josef Saly, valamint a Lábatlan és Karva települések közötti kapcsolat elmélyítéséért Tóth Tibor. A testvérvárosi kapcsolatok fellendítésében és megtartásában tett áldozatos munkája elismeréséül Engelbrecht Kenyeri részére emlékoklevelet adományoztak. Köz Szolgálatáért kitüntetésben részesítették a szociális szféra területén végzett odaadó és áldozatos munkájukért a Kuckó Családsegítő – és Gyermekjóléti Szolgálat kollektíváját. Továbbá Polgármesteri Dicséretben részesült Kovács Attila, Szlovák Lajos, Szlovák Zoltán, Kerékgyártó György és Gazdagné Kurmann Julianna.

A rendezvény ideje alatt a Gerenday házban állították ki a Lábatlanról készült festményeket és alkotásokat, míg a Gerenday kertben borsétány várta a vendégeket, ahol a lábatlani borászok ízletes nedűkkel, a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai pedig finom pogácsákkal kedveskedtek. Mindemellett idén labdarúgó kupával, főzőversennyel, ingyenes sétahajó járattal és ingyenes városnéző kisvonattal is készültek a szervezők, a legkisebbeket pedig játszóházzal, kézműves foglalkozással és légvárakkal várták. Mindeközben a Dunamente Ökocentrumot díjmentesen látogathatták az érdeklődők.

A háromnapos eseményen többek között fellépett a Piramis, a Mobilmánia, a Banderass, a Rechnitz-i Fúvószenekar, a Mogyorósbányai Fúvószenekar, a Ströcker Melody, a Lábatlani Napfény Mazsorettcsoport, a neszmélyi Zumba csoport, a Lábatlani Senior Tánccsoport, az ELITE Dance School tánccsoport és a lábatlani kis néptáncosok. A Duna-parton pedig a Fővárosi Nagycirkusz, valamint a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület és partnerszervezetének, a Beach Sprint bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők.

Megosztás