Hírek

Rekordszámú résztvevő a jótékonysági motoros felvonuláson

Szeptember 7-én, szombaton 10. alkalommal rendezték meg 1.273 motorkerékpár és több mint 1.700 résztvevő közreműködésével A Motorosok is lehetnek Angyalok elnevezésű jótékonysági motoros felvonulást. A cél most is az esztergomi Vaszary Kolos Kórház támogatása volt.

A motorosok idén is a dorogi művelődési ház előtt gyülekeztek, ahol a jó hangulatról a Bluesjárat zenekar gondoskodott, majd az indulás előtt Lehotay Kata, a rendezvény főszervezője szólt a motorosokhoz. A résztvevők a már megszokott útvonalon Tokodaltáró, Tokod és Tát településeket érintve Esztergomban értek célba. Tokodon a Tokodi Értékek és Gyűjtemények Házának tárlatvezetői és a Tokodi Babavarró Szakkör tagjai vendégváró dekorációval készültek a templom előtti téren az áthaladó motorosoknak.

A motorosok Esztergomba érkezve a kórháznál tettek egy tiszteletkört, ahol dr. Pák Péter, az egészségügyi intézmény vezetője köszöntötte őket, majd tovább mentek a Prímás-szigeten található Zöld parkolóhoz. A motorosok miután leparkoltak átmentek a Vasas pályára, ahol Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere fogadta őket. A köszöntő után a résztvevőket megvendégelték egy finom ebéddel, miközben a jó hangulatról Árkosi Viktória, az Arcidra zenekar, valamint az APPA+CS gondoskodott.

Tavaly 1.140 motorkerékpárt regisztráltak az eseményre, a résztvevők száma pedig meghaladta az 1.500-at. A regisztrációs matricák és a merchandise termékek eladásából rekord összeg (5.213.000 Ft) gyűlt össze, melyből az esztergomi Vaszary Kolos Kórház traumatológia osztályának eszközfejlesztése valósult meg.

A soha nem látott létszám miatt ez az összeg idén biztos, hogy több lesz. Matricát, pólót, pulóvert, bögrét, sapkát, táskát, felvarrót és sálat még 2024. szeptember 22-ig lehet rendelni, illetve vásárolni az Off Road Motors Lehotay Kft. üzletében (Dorog, Esztergomi út 125.) nyitvatartási időben hétfőtől péntekig 8-tól 17 óráig, illetve szombaton nyolc és dél között. Így a végleges eredményről szeptember végén – október elején számolunk be.