Hírek

100 kg-os szovjet rombolóbombát találtak Esztergomban

Rendőrségi bejelentés érkezett a Magyar Honvédség tűzszerész ügyeletére arról, hogy feltételezett robbanóeszközre bukkantak egy TÜZÉP telep területrendezésekor Esztergomban, a Visegrádi úton – közölte Gajdos Milán főhadnagy, a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje szeptember 9-én, hétfőn az alakulat közösségi oldalán.

A helyszínen Bábel Attila zászlós, az alakulat tűzszerész járőrparancsnoka megállapította, hogy egy 100 kg-os szovjet rombolóbomba került elő élesített fenék- és orrgyújtó szerkezetekkel.

Az elszállítás érdekében a robbanótestet hatástalanítani kellett, melynek biztonságos kivitelezéséhez a rendőrség az érintett területet szeptember 10-én, kedden reggel 7 órakor lezárta. Az érintett területek a következők voltak: -Visegrádi út (Ford Szalon), Külső Bánomi út (Nosztalgia Zöldséges), Visegrádi út (Nemzeti Dohánybolt), Bánomi út (LIDL Áruház), Visegrádi út (MOL Töltőállomás), Visegrádi út 5. (Billik Tüzép telep), Dobozi út 57. (ALBELT Kft.), Külső Bánomi út 16-tól 22-ig, Külső Bánomi út 3-tól 4-ig, Hajnal utca 1. 3. 4. 5. 8., Visegrádi út 13. 23.25.

Az érintett területet fél kilenc körül újból megnyitották, a korábban bevezetett lakosságvédelmi intézkedésekre így már a továbbiakban nincs szükség.

Fotók, forrás: Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred