Hírek

Sikeres volt a nyári diákmunka projekt vármegyénkben

Számos helyi vállalat és intézmény nyitotta meg kapuit a diákok előtt, lehetőséget biztosítva számukra, hogy értékes munkatapasztalatot szerezzenek és bepillantást nyerjenek a munka világába.

A kormány több mint 200 millió forintot biztosított a diákok foglalkoztatásának támogatására, ennek köszönhetően minden hozzánk forduló diáknak lehetősége nyílt a nyáron önálló keresetre szert tenni.

Összesen 1157 diák munkája részesült támogatásban, 135 munkáltatónál. Jellemzően önkormányzatoknál, illetve önkormányzatok által üzemeltetett társaságoknál dolgoztak a legtöbben, a diákok közel 70 %-a.

A legnépszerűbb munkakörök a fürdőkhöz, illetve a vendéglátóhelyekhez köthetőek. Sokan dolgoztak vízőrként, jegypénztárakban, vagy az információs pontokon segítették eligazodni a vendégeket. Tisztán tartották a fürdő területét, záráskor öntözték a virágokat és helyére rakták a nyugágyakat. Voltak olyan diákok is, akik inkább a múzeum termeiben, vagy a letűnt korok tárgyi emlékei között végezték munkájukat.

A program nemcsak a diákok szakmai fejlődését segítette elő, hanem hozzájárult a közösség gazdasági növekedéséhez is. Ez a kezdeményezés remek példája annak, hogyan erősíthetjük a helyi gazdaságot és ösztönözzük a fiatalok munkaerőpiaci integrációját.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal
Megosztás