Esztergom

Esztergomi építkezésről lopott

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki egy esztergomi építkezésről különböző tárgyakat lopott, köztük gázpalackokat és csavarokat.

A vádirat szerint az elkövető 2023. szeptember 21-én az esztergomi, építkezés alatt álló telekre a kerítésen keresztül bemászott, a nyitott bejárati ajtón keresztül bement a házba és onnan ellopott 1 db ipari targoncához használt gázpalackot és az ahhoz tartozó 12 kilogrammos gázpalack töltetet, 30 db szelemen csavart, 29 db keretösszekötőt, 36 db függesztő szárat, 27 db direktösszekötőt mindösszesen 74.953 forint értékben.

A férfi a gázpalackot a kerítésen keresztül kitette az ingatlan területén kívülre, majd kimászott és mintegy 50 méter távolságban a fűben rejtette el azért, hogy később azért visszamenve azt hazavigye. Ezt megelőzően a férfi a hátizsákjába tette a többi lopott tárgyat. Az elkövető ezután az esztergom-kertvárosi lakóhelyére indult, a hazafele úton a táskájából kiestek a csavarok, amiket végül nem szedett össze, azokat otthagyta (a felvételen ez a rész látható).

Ezután a férfi útközben egy bokros területen elrejtette a 29 db keretösszekötőt, a 36 db felfüggesztő szárat és a 27 db direktösszekötőt. A gázpalackot a sértett szomszédja másnap megtalálta és azt visszaadta sértettnek. A táskából kiesett csavarokat másnap a sértett ingatlanán folyó építkezésen dolgozó férfi találta meg, és adta vissza sértettnek. A tolvaj által bokros részen elrejtett többi tárgyat az elkövető adta át a nyomozó hatóságnak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban pénzbüntetésre tett indítványt az Esztergomi Járásbíróságnál.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség