Esztergom

16 éves stoppos lányt molesztált Esztergomban

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki egy kiskorú stoppos lányt akarata ellenére simogatott.

A megállapított tényállás szerint a büntetlen előéletű, 61 éves férfi 2022. novemberében Esztergomban, a Csenkei híd környékén személygépkocsija jobb első ülésére felvette az akkor 16 éves lányt, és Esztergom lakott területére szállította. A férfi útközben a sértett combját simogatta, a sértett nemi szerve felé közeledett a kezével, mire a sértett elhúzódott, eltolta a férfi kezét. A vádlott ezután is folytatta a simogatást, szexuális kapcsolat létesítésére és szeszesital fogyasztásra hívta fel a lányt.

A férfi a későbbiekben is – amikor összetalálkozott a sértettel – próbált közeledni, a sértett ezt minden alkalommal visszautasította.

A szeméremsértés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 560.000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, amellyel tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozna. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék