Esztergom

Az ecseri piacon vette a diplomáját, amivel Esztergomban tanított

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal az esztergomi férfival szemben, aki piacon vett diplomával igazolta felsőfokú végzettségét.

A vádirat szerint a férfi 2003. évben – pontosabban meg nem meghatározható időpontban – Budapesten, az Ecseri Piacon egy ismeretlen személytől vásárolt egy hamis főiskolai végzettséget igazoló bizonyítványt.

Az elkövető 2024. januárban egy esztergomi szakképző iskola igazgatójának átadta a hamis diplomát, amellyel felsőfokú végzettségét igazolta abban az iskolában, ahol 2007-től oktatóként vállalt munkát. A benyújtott hamis közokirat szerint az elkövető idegenforgalmi és szálloda szakon, levelező tagozaton 1999. június. 23-án főiskolai oklevelet szerzett közgazdász szakon.

Az elkövető által benyújtott közokirat teljes hamisítvány. A főiskola 2000. november 04. napján létesült és ezen szak meghirdetésének időpontja 2001.augusztus 1. napja volt.

A közokirat-hamisítás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül pénzbüntetést szabjon ki, a hamis diplomát kobozza el.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség