Csolnok

Csolnokon mérték össze tudásukat az ország legjobb triálosai

Augusztus 25-én, vasárnap rendezték meg a Debexshop Series 2024 elnevezésű triál kerékpáros versenyt, melynek szervezője a Street Riders triál csapat, helyszíne pedig a csapat csolnoki edzőhelye volt.

A Street Riders csapat története több évre nyúlik vissza. Vezetett edzéseik már 5 éve zajlanak. Ezeket elsősorban Dorog és Esztergom környéki gyerekek látogatják, de olyan is akad, aki Pest vármegyéből jár. Felnőtt tagjaik pedig Komárom-Esztergom és Pest mellett Heves vármegyéből is vannak. A tagok többsége versenyzik is – ki hobbi, ki profi szinten. A csapat rengeteg dobogós helyezéssel, több országos bajnoki címmel büszkélkedhet. Az egyesületi hátterüket a Komáromi Nyilvánosság Egyesület biztosítja, ami hosszú múltra tekint vissza. Street Generations nevű csapatukkal az elmúlt majd 20 évben az ország számos pontján felléptek, ahol egyedülálló, zenére megkoreografált utcai sport műsorukkal kápráztatták el a közönséget. A Street Riders csapat csolnoki edzőhelye pedig immár 4 és fél éve üzemel, és az ország legváltozatosabb triál pályái közé tartozik. Emellett az országban egyedülálló módon egy egész évben használható, beltéri, fűthető, kivilágított pályarésszel is rendelkezik, így az edzések télen, illetve rossz időjárási körülmények között sem maradnak el.

„A verseny tavaly indult útjára, így ez már a második alkalom volt, hogy megrendezhettük Csolnokon. Idén is MKSZ regionális kupa besorolást kapott, ami a triál Magyar Kupa versenysorozathoz tartozik, tehát a Magyar Kupa összetett eredmények tekintetében pontszerző versenynek számított.” – mondta Varga Tamás, a verseny főszervezője, majd hozzátette, hogy a mostani megmérettetésen szlovák versenyzők is elindultak, ezáltal a rendezvény nemzetközi szintre lépett. A sporteseményre 38 fő nevezett, 5 fő két versenykategóriában is indult, így a versenyzők összesen 43 db nevezést adtak le.”

A triálosok a hazai versenyeken megszokott módon 11 kategóriából (Poussin, Benjamin, Minime, Cadet, Junior, Elite, Open – Purple, OT, Poussin+, Benjamin+, Minime+, Cadet+) választhattak. Így mind a profi, mind a hobbista versenyzők megtalálták az életkoruknak és tudásuknak megfelelő kategóriát. Természetesen a Street Riders csapat tagjai közül is sokan rajthoz álltak, egyiküknek ráadásul élete első versenye volt, és már most dobogóra állhatott!

A verseny helyszínén egy teljesen kezdőknek szánt gyakorlópálya is felépítésre került, ahol az érdeklődők kipróbálhatták a triál sportot a HorgiBikes és Street Riders csapat által biztosított triál kerékpárokkal, profi edző segítsége mellett.

„Maga a verseny a tavalyi évhez hasonlóan családias hangulatban telt, a rettentő forróság viszont mind a versenyzőket, mind a többi látogatót megviselte. Ennek ellenére mindenki kitartóan küzdött, és a rendezvény végén minden résztvevő elégedetten távozott. A Street Riders csapat számára is bőven volt ok az örömre, hiszen amellett, hogy egy sikeres rendezvényt zártak, versenyzőik összesen 8 darab éremmel térhettek haza!” – jegyezte meg Varga Tamás.

Az eredmények ide kattintva tekinthetők meg!

Fotók: Walczer Patrik

Megosztás