Esztergom

Pietro Parolin vatikáni bíboros áldja meg a megújuló Esztergomi Bazilikát

Augusztus 31. – Évről évre visszatérő ünnep: ekkor emlékezünk meg arról, hogy 1856-ban Scitovszky János bíboros, prímás felszentelte hazánk főtemplomát.

Az idei évben egészen kivételes lesz ez a nap: Pietro Parolin vatikáni bíboros államtitkár érkezik a Magyar Sionra, hogy a 10:30-kor kezdődő szentmise keretében megáldja a megújuló Esztergomi Bazilikát. A közös imádságba bekapcsolódik számos püspök és pap, szerzetes és hívő.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye nagy szeretettel hív és vár mindenkit, hogy zarándokként ellátogasson a krisztusi hitünk és nemzeti történelmünk egyedülálló emlékhelyére! A kivételes ünnep az imádság napja lesz, a hálaadás és a kérés ideje, amikor találkozik Róma és Esztergom. A bazilika új miséző oltárának oltárkövét tavaly áldotta meg Ferenc pápa, az oltárt pedig idén szentelte fel Erdő Péter bíboros, prímás. Ily módon az Esztergomi Bazilika kivételes kifejeződése annak a közösségnek és imádságnak, amely ezer éve egybekapcsolja Szent Péter székét és a magyarságot.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Megosztás