Dorog

Egy dorogi garázs szerelőaknájában gyűjtötték a pénzt, a tolvajok kifigyelték és ellopták

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatásukat azoknak a férfiaknak, akik több mint 150 millió forint készpénzt loptak el egy dorogi garázs szerelőaknájában található pénzkazettákból.

Az indítvány szerint az egyik elkövető tudomást szerzett arról, hogy egy dorogi garázsban nagy összegű készpénz van, megmutatta a helyszínt társainak. A négy férfi 2024. április 25-26. között a garázs zárszerkezetét, valamint a felhelyezett lakatot lefeszítették, majd a szerelőaknában az aljzathoz és oldalfalhoz rögzített pénzkazettát onnan kifeszítették, és azt a benne lévő 151.950.000 forinttal, valamint euro és USD készpénzzel eltulajdonították. Az elkövetési érték összesen 153.888.810 forint, amelyből 70.000.000 Ft egy gazdasági társaság, a többi két magánszemély tulajdona.

A különösen jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását 2024. május 2-án rendelte el három elkövetővel szemben a szökés veszélye miatt, valamennyi elkövetővel szemben a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében is, egy elkövetővel szemben pedig a bűnismétlés veszélye miatt is.  A letartóztatást a bíróság legutóbb 2024. szeptember 2-ig hosszabbította meg. Az ügyészség szerint a letartóztatás feltételei változatlanul fenn állanak, ezért indítványozta a kényszerintézkedés újabb három hónappal történő meghosszabbítását.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás