Esztergom

Nem létező napelemeket kínált eladásra

Felfüggesztett börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a büntetett előéletű férfivel szemben, aki egy közkedvelt internetes apróhirdetéseket tartalmazó oldalon nem létező napelemeket kínált eladásra. A férfi az ország minden tájáról – köztük Komárom-Esztergom vármegyéből is – ejtett tévedésbe jóhiszemű vásárlókat.

A vádirat szerint a kaposvári elkövető 2022 októberében anyagi problémákkal küzdött, ezért elhatározta, hogy egy internetes oldalon valótlanul napelemeket kínál eladásra, holott azok nem voltak a birtokában, és nem is tervezte azok megszerzését. A férfi valódi szándéka a hirdetésre jelentkezők tévedésbe ejtése és a tőlük a napelemre kapott előlegek megszerzése volt.

Az elkövető 2022 októberében és novemberében jogtalan haszonszerzés céllal 8 személyt, az ország minden tájáról, köztük Komárom-Esztergom vármegyéből, ejtett tévedésbe, akiknek ezzel összesen közel 1.200.000 forint kárt okozott.

A csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, a korábban csalás miatt már büntetett férfival szemben tárgyalás nélkül végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, vele szemben 200.000 forint vagyonelkobzást alkalmazzon és kötelezze őt a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség