Sport

Nyáron is zajlott az élet az Esztergomi Úszó Klubnál

2024 nyarán sem unatkoztak az Esztergomi Úszó Klub edzői és oktatói, hiszen sosem fogynak el azok a gyermekek, akik szívesen megtanulnának úszni, és mint tudjuk, erre a nyár a legalkalmasabb évszak. Idén is mindent megtettek azért, hogy a lehető legváltozatosabb programot állítsák össze az úszni tanuló gyermekek számára.

Úszótanfolyamok, napközis táborok, edzések

Kéthetes intenzív tanfolyamokat hirdettek, amiből összesen 5 turnus telt meg. Az alapok elsajátítása után hamar tovább tudtak lépni, és a játékos feladatoknak hála a legtöbb úszó már a mélyvízben is kipróbálhatta a kisvízben elsajátított mozgásokat. A két hét letelte után pedig lehetőséget kaptak, hogy becsatlakozzanak a haladóbb csoportok valamelyikébe.

Aki az úszótábort választotta, az egy héten keresztül minden hétköznap kétszer vehetett részt úszásoktatáson. Itt sem volt panasz az egyhangúságra, hiszen a rengeteg játékos és mókás feladaton kívül sok idő jutott a pancsolásra is, valamint színes feladatok és élmények gazdagították a tábor programját. A sárkányhajózás és a lézerharcozás valódi csapattá kovácsolta a gyermekeket, a társasjátékozás során megmutathatták talpraesettségüket és ravaszságukat, a kisvonatozás és kreatív foglalkozások alatt pedig kis pihenésre is jutott idő. Összesen négy hét telt el a táborral, és bizony mindegyik hetet teltházzal indították.

A már régebb óta úszó gyerekek egész nyáron edzettek, hogy a hazai szervezésű versenyeken jól teljesítsenek.

Úszóversenyek

Július 14-én 42. alkalommal rendezték meg a Szent István Kupát, amelyre az ország különböző tájairól, sőt, még Szlovákiából is érkeztek versenyzők. A jelentkezők egyéni versenyszámokban és váltókban is összemérhették a gyorsaságukat. A nap különlegessége a családi váltó volt, ez a versenyszám tavaly került fel a versenyszámok listájára, de idén már több futam és több kategória is kellett a sok résztvevő miatt. A pontversenyt idén is az Esztergomi Úszó Klub nyerte, ami a résztvevők helyezései alapján került kiszámításra. Összesen 13 arannyal, 15 ezüsttel és 19 bronzéremmel gazdagodtak a klub versenyzői. A rendezvény jó hangulatban telt, a gyerekek és edzőik sikerélményekkel gazdagodva, büszkén térhettek haza.

Július 20-án a Telihold Úszás alkalmával a résztvevők állóképessége lett próbára téve. Az úszóknak szabadon választott úszásnemben lehetett teljesíteni az általuk kiválasztott távot: a legrövidebb 500 méter, a leghosszabb az 5000 méter volt. Már az előnevezéssel megtelt szinte az összes hely, így a helyszíni nevezés csak korlátozott számban volt elérhető. A távot teljesítők rajtcsomagot, úszósapkát és ajándék oklevelet kaptak. A rendezvény a Telihold Hétvége részeként szerepelt a programban az Esztergomi Futóművekkel közös szervezésben, és a regisztrált versenyzők 5próba pontokkal gazdagodhattak.

Az Esztergomi Úszó Klubról ide kattintva olvashatnak!

Írta: Hartmann-Orbán Sára
Fotók: Bérczi Kálmán

Megosztás