Hírek

Paradicsom passzírozó, a konyhai eszköz, ami megkönnyíti az életed

A paradicsom passzírozó egy nélkülözhetetlen konyhai eszköz mindazok számára, akik szeretnék házilag elkészíteni a legfinomabb paradicsomszószokat, püréket és leveseket. Ezzel az egyszerű, de hatékony eszközzel könnyedén elválaszthatod a paradicsom héját és magjait a húsától, így sima, selymes textúrát érhetsz el.

A paradicsom passzírozóval a konyhai munka egyszerűbbé és élvezetesebbé válik, így érdemes beszerezni egyet minden háztartásba. A kézi és elektromos változatok között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A frissen passzírozott paradicsom garantálja az ízletes és egészséges ételek alapját, miközben gazdaságos és környezetbarát megoldást kínál.

Miért érdemes beszerezni egy paradicsom passzírozót?

Manapság egyre többen fordulnak a házi előállítású élelmiszerek felé. Ha te is közéjük tartozol, eláruljuk, miért jó, ha van egy paradicsom passzírozó a háznál!

  1. Friss és természetes élelmiszereket ehetsz!

A házilag készített paradicsomszószok és pürék garantáltan frissek és mentesek a mesterséges adalékanyagoktól, ízük összehasonlíthatatlanul jobb, mint a konzerv vagy előre csomagolt változatoké. Egy paradicsom passzírozó segítségével könnyedén feldolgozhatod a friss paradicsomokat, így egészséges és ízletes alapanyagokat használhatsz a főzéshez. 

  1. Spórolhatsz!

A saját készítésű paradicsomszószok olcsóbbak lehetnek, mint a bolti változatok. Ráadásul, ha saját termésű paradicsomot használsz, tovább csökkentheted a költségeidet. A nagyobb mennyiségben passzírozott paradicsomot érdemes tartósítani. Befőzve és üvegekbe töltve a kamra polcán tarthatod, vagy is lefagyaszthatod.

  1. Nem csak paradicsom passzírozására használhatod!

A paradicsom passzírozó nemcsak paradicsomhoz használható, hanem más gyümölcsök és zöldségek feldolgozására is alkalmas. Készíthetsz vele például gyümölcsleveket, lekvárokat és zöldségpüréket is.

Többféle paradicsom passzírozó kapható

Ha akarod, erősítheted a karizmod a tekeréssel, hiszen a mechanikus működésű eszközök esetében egy kar forgatásával érheted el a kívánt eredményt. A kézi passzírozók egyszerű felépítésűek és könnyen használhatók, ideálisak kisebb mennyiségek feldolgozásához. Az elektromos változatok gyorsabbak és kevesebb fizikai erőfeszítést igényelnek. Nagyobb mennyiségek feldolgozására is alkalmasak, ami különösen hasznos lehet, ha sok paradicsomot kell passzíroznod. Vannak olyan passzírozók is, amelyek többféle cserélhető tartozékkal rendelkeznek, így különböző gyümölcsök és zöldségek feldolgozására is használhatók.

Hogyan kell használni a paradicsom passzírozót?

Szerencsére a paradicsom passzírozó használata nem igényel komolyabb előképzettséget, mindössze négy egyszerű lépésre van szükség ahhoz, hogy remekelj a konyhában. 

Mosd meg alaposan a paradicsomokat, majd vágd őket kisebb darabokra. Ha nagyobb mennyiséget dolgozol fel, érdemes lehet a paradicsomokat előzetesen blansírozni, hogy könnyebben eltávolíthasd a héjukat. Válassz érett paradicsomot, ezek könnyebben passzírozhatók és több levet adnak. 

Helyezd a paradicsomdarabokat a passzírozóba, majd kezd el forgatni a karját, vagy kapcsold be a gépet. A passzírozó finom hálóján keresztül csak a paradicsom húsát nyomd át, miközben a héjak és a magok fennakadnak.

A kinyert paradicsomhúst egy tálba vagy edénybe gyűjtsd össze. Az így nyert püré vagy szósz máris felhasználható főzéshez, vagy tovább ízesíthető és fűszerezhető.

A passzírozás befejeztével tisztítsd meg az eszközt. A legtöbb paradicsom passzírozó szétszerelhető, így minden része elmosható.

Képek forrása: mikonyhank.hu

Megosztás